Spectacolul de lumini „Simfonia Apei”, de la fântânile urbane din Piața Unirii revine! Unul dintre cele mai importante obiective turistice din București se redeschide începând de sâmbătă, 14 mai, cu un spectacol senzațional al apei și a luminilor.

Spectacolele de la Fântânile din Piața Unirii revin

Fântânile Urbane din Piața Unirii se vor redeschide începând cu data de 14 mai 2022, ora 21:00, oferind un spectacol de milioane tuturor vizitatorilor. Show-ul va avea loc în fiecare vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie. În fiecare seară, spectacolele de apă și lumini vor avea o tematică și o muzică diferită, fiecare concert oferit vizitatorilor fiind unic.

În lunile de vară, iunie și iulie, spectacolele se vor începe de la ora 21:30, iar în luna august vor fi de la ora 21:00. În toamnă, Simfonia Apei va începe de la ora 20:00. Fiecare spectacol durează în jur de 45 de minute, iar accesul este gratuit, pentru toți doritorii și curioșii, de la mic la mare.

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, traficul rutier de pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), va fi restricționat cu susținerea organelor de ordine, circulația fiind deviată pe arterele adiacente.

"Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani de pauză. Suntem mândri că am implementat și administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelență la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova.

Citeste si:
Apa Nova se mută într-o nouă locație și mai aproape de consumatorii...
Apa Nova se mută într-o nouă...

Fântânile din Piața Unirii au fost reabilitate de Apa Nova

În anul 2018, fântânile urbane din Piața Unirii au fost redeschise, după ce Apa Nova a contribuit la procesul de reabilitare al acestora. Fântânile bucureștene sunt printre primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, gestionarea sonorizării și a iluminației din timpul concertului, unele elemente fiind unice în toată Europa.

Fântânile din Piața Unirii au fost construite la sfârșitul anilor ’80 și în timp au fost recunoscute drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy). Acestea cuprind o suprafață a apei de 16.200 m² și sunt unice în ceea ce privește modul de dispunere în centrul Capitalei.

Citeste si:
Parcul Carol I intră în lucrări de restaurare. Care este valoarea...
Parcul Carol I intră în...

Din cauza pandemiei de coronavirus care a durat mai bine de doi ani, Fântânile Urbane din București nu au activat. Bucureștenii au fost limitați în a vizita locurile publice din Capitală pentru a se preveni răspândirea virusului. După doi ani de absență, Simfonia Apei revine cu noi surpize și show-uri spectaculoase care vor face înconjurul Europei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.