Primăria Sectorului 4 a anunțat că traficul rutier din zona Pieței Unirii va fi restricționat.

Circulația din zona Pieței Unirii va fi restricționată din cauza unui posibil pericol de surpare

Primăria Sectorului 4 a anunțat că începând de astăzi, 18 ianuarie, circulația rutieră din zona Pieței Unirii va fi restricționată la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, dar și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu.

„Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgență după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialiști, în zonele mai sus menționate, au fost evidențiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii.”, informează Primăria Sectorului 4.

În perioada ce urmează, ambele zone în care s-au identificat tasările vor fi verificate de experți. Aceștia vor stabili și care sunt care sunt cauzele ce au dus la această situație, dar totodată vor găsi și cele mai potrivite soluții pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp posibil.

„Având în vedere situația mai sus prezentată precum și ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planșeul Unirii, cât și pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, Sectorul 4 al Municipiului București a solicitat Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, restricționarea circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.”, mai transmis Primăria Sectorului 4.

De asemenea, primăria a menționat că Studiul de Fezabilitate pentru consolidarea și refacerea planșeului Unirii, dar și a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, lucrările urmează să fie incluse în cadrul unei proceduri de licitație publică, pentru ca perioada începerii execuției să fie în a doua jumătate a anului 2024, așa cum a fost prognozat în primă fază.

Citeste si:
Spectacolul „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din Piața Unirii...
Spectacolul „Simfonia Apei”...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.