Veste tristă pentru fumători. Prețul țigărilor se majorează din nou, începând din luna aprilie. După ce accizele se vor majora din nou, fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru plăcerea lor nevinovată.

Se scumpesc țigările din nou! Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

La începutul lunii martie, Ministerul Finanțelor a făcut public nivelul noii accize pentru țigarete, care va fi valabil timp de un an de zile, începând din data de 1 aprilie.

În perioada 1 august 2022 – 31 martie 2023 inclusiv, acciza specifică pentru ţigarete este de 459,386 lei/1.000 ţigarete, însă aceasta urmează să crească. Prin urmare, nivelul accizei specifice la ţigarete în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024, inclusiv, este de 493,988 lei/1.000 de ţigarete.

Cât va costa un pachet de țigări după noile scumpiri

Potrivit ultimelor scumpiri, fumătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani pentru un pachet de țigări peste două săptămâni, când noile prețuri vor intra în vigoare.

Prin urmare, după majorarea accizei totale de la 81,78 euro/1.000 tigarete la 84,37 euro/1.000 țigarete, pachetele de țigări se scumpesc începând de la 1 aprilie cu 0,3-0,5 lei pe pachet.

Ultima scumpire a țigărilor a avut loc în luna septembrie 2022, când un pachet de țigări al unor mărci mai scumpe a ajuns să coste mai scump cu un leu, iar țigările mărcilor mai ieftine s-au scumpit cu doar 50 de bani. În ultimii 10 ani, prețul mediu pentru un pachet de țigări din România a ajuns să coste dublu, de la 11 lei la 21 de lei.

Minorii nu vor mai putea fuma în spațiile publice

Proiectul modifică Legea nr. 349/2002 care face referire la prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acesta a fost semnat de 29 de deputaţi şi senatori din PSD și PNL. Proiectul de lege urmărește interzicerea fumatului în locurile publice pentru minori.

Uniunea Europeană vrea să interzică ţigările electronice aromate

Uniunea Europeană lansează o nouă inițiativă de combatere a fumatului în rândul cetățenilor. UE se luptă de mai bine de 10 ani cu acest viciu. De această dată, UE solicită interzicerea țigărilor electronice aromate. Deocamdată, această măsură este doar o propunere Comisiei UE, însă Executivul european este foarte hotărât ca această măsură să devină realitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.