Veste tristă pentru fumători. Prețul țigărilor a crescut începând de astăzi. Unul dintre cei mai mari producători de țigări a anunțat că scumpește țigările după ce accizele au crescut la sfârșitul anului trecut.

Se scumpesc țigările. Cât vor scoate din buzunare de acum fumătorii

Ziua de luni vine cu o noutate tristă pentru fumătorii din România. Începând de astăzi, aceștia vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru un pachet de țigări. Prin urmare, un pachet de țigări al unor mărci mai scumpe va costa cu un leu mai mult și va ajunge până la 25 de lei.

Țigările mărcilor mai ieftine se vor scumpi cu doar 50 de bani. În zilele ce urmează se așteaptă ca statul să anunțe și alte creşteri de preţuri şi din partea celorlalţi distribuitori de ţigări. Aceste scumpiri se datorează creșterii accizelor de la sfârșitul anului trecut.

Țigările se scumpesc din cauza majorării accizelor

În luna iulie, Guvernul a anunțat că va mări, treptat, accizele la produse din tutun, o nouă majorare urmând în 2023. În primă etapă, cea din luna august, costul a fost majorat cu 5,5% în cazul țigaretelor, cu 12,3% în ceea ce privește lichidul care conține nicotină și cu 35,6% pentru tutunul încălzit.

Pe lângă țigarete, și costul alcoolului se va majora, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal, conform proiectului de ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal, publicat de Ministerul Finanțelor.

Uniunea Europeană vrea să interzică ţigările electronice aromate

Uniunea Europeană lansează o nouă inițiativă de combatere a fumatului în rândul cetățenilor. UE se luptă de mai bine de 10 ani cu acest viciu. De această dată, UE solicită interzicerea țigărilor electronice aromate. Deocamdată, această măsură este doar o propunere Comisiei UE, însă Executivul european este foarte hotărât ca această măsură să devină realitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.