Un tren de pasageri care circula pe ruta Arad - București Nord a lovit un tren de marfă care era încărcat cu automobile Ford, după ce vagoanele acestuia au deraiat, iar unul s-a răsturnat pe șine. Accidentul a avut loc luni dimineața, în gara Roșiori de Vede, județul Teleorman. Specialiștii spun că potrivit primelor cercetări, accidentul s-ar fi produs din cauza unei erori umane.

Accident feroviar în Gara Roșiori Nord. Primele concluzii ale specialiștilor despre cauza impactului

În urma accidentului produs luni dimineața în Gara Roșiori Nord, județul Teleorman, oamenii legii au început cercetările privind cauza accidentării. Polițiștii de la Transporturi Feroviare au transmis că pe marginea acestui caz au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală și distrugere.

De asemenea, polițiștii l-au interogat pe conductorul trenului de persoane care circula pe ruta Arad - București, care a lovit trenul de marfă, dar și pe cei trei funcționari feroviari care se erau responsabili de mișcarea trenurilor din gara Roșiori Nord. Specialiștii spun că aceștia ar fi trebuit să prevadă și să prevină producerea acestui accident, deoarece urmările ar fi putut fi catastrofale dacă conductorul trenului de persoane nu ar fi frânat de urgență.

Vagoanele trenului de marfă care au fost avariate vor rămâne pe loc, însă celelalte vor porni către Portul Constanța, unde trebuiau să și ajungă. Trenul marfar avea 26 de vagoane, fiecare dintre acestea fiind încărcate cu câte 12 mașini ale companiei Ford. Unele autoturisme au fost grav avariate, multe dintre acestea fiind împrăștiate pe șinele unde s-a și produs accidentul. Potrivit Agenției de Investigare a Accidentelor Feroviare, trenul accelerat l-ar fi ajuns din urmă și nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului.

Accident feroviar în Teleorman. Un tren de pasageri a intrat într-un tren de marfă

Un accident feroviar a avut loc luni dimineață, în gara Roșiori de Vede, județul Teleorman. Două vagoane ale unui tren de marfă care era încărcat cu automobile ale companiei Ford și se îndrepta către Portul Constanța au deraiat, unul dintre acestea răsturnându-se pe șine. Un alt tren de pasageri care circula pe ruta Arad - București a ar fi ignorat semnalul roșu al semaforului și ar frânat de urgență când a văzut impedimentul de pe liniile de tren.

Citeste si:
Accident feroviar în Teleorman. Un tren a frânat de urgență
Accident feroviar în...

În urma incidentului 12 persoane au fost rănite, 4 dintre acestea fiind transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în urma incidentului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2023 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.