Un accident feroviar s-a produs în județul Teleorman, luni dimineață. un tren care circula pe ruta Arad-București a fost nevoit să frâneze de urgență pentru a evita impactul cu un alt tren marfar care a sărit de pe șine. În urma accidentului, 12 pasageri au fost răniți.

Accident feroviar în Teleorman. A fost activat planul roșu

În dimineța zilei de luni, în jurul orei 4, la intrare în stația Roșiori Nord, 2 vagoane dintr-un tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. Trenul marfar era încărcat cu autoturisme și trebuia să ajungă în Portul Constanța, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

La scurt timp, mecanicul trenului IR (InterRegio) 1822 care circula pe ruta Arad - București a fost nevoit să frâneze de urgență pentru a evita impactul cu trenul deraiat. În urma incidentului 12 persoane au fost rănite, 4 dintre acestea fiind transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în urma incidentului.

Echipajele de salvare au ajuns în zonă cu peste 20 de ambulanțe și echipaje de descarcerare. Responabilii feroviari au spus că din cauza incidentului de astăzi este posibil ca mai circulația mai multor trenuri să fie afectată. În tren se aflau în jur de 280 de pasageri, care sunt transportați cu microbuze în stația Roșiorii de Vede și preluați de un tren asigurat de CFR. Potrivit ISU, planul roșu a fost activat la ora 4:05 și a fost dezactivat la 6:45.

Potrivit comunicatului transmis de CFR, traficul de călători are loc pe celelalte linii din stație, până când vagoanele trenului marfar deraiat nu vor fi repuse pe sine. De asemenea, personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, pentru ca operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Trenul marfar deraiat era încărcat cu automobile Ford

„Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialiști, va ancheta acest incident. CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord", se menționează într-un comunicat al CFR.

Citeste si:
Accidentul feroviar de la Gara Roșiori Nord. Concluziile după...
Accidentul feroviar de la...

Producătorul de automobile Ford a confirmat că vagoanele trenului marfar care a deraiat luni dimineața în Teleorman erau încărcate cu mașini ale acestei companii. Potrivit acestora, împreună cu autoritățile vor desfășura investigații pentru a stabili care a fost cauza incidentului care ar fi putut provoca o tragedie.

"Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autoritățile derulează investigațiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport", se spune în declarația producătorului auto.

Citeste si:
Proteste violente în Grecia, după accidentul feroviar devastator
Proteste violente în Grecia,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2023 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.