Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Aeroport Otopeni nu vor mai circula pentru o perioadă de timp, începând de săptămâna viitoare.

Trenurile Bucureşti Nord-Aeroport Otopeni nu vor circula temporar. Care este cauza

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis un comunicat prin care a anunțat că circulația trenurilor de pe ruta București Nord - Aeroport Otopeni va fi întreruptă temporar începând de săptămâna viitoare. Motivul care afectează circulația trenurilor este legată de reviziile care se fac de două ori pe an la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale. Lucrările vor dura două zile într-un anumit interval de timp.

"Reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale se vor desfăşura timp de două zile în staţiile HM Pajura, Mogoşoaia şi în zona racordului spre Aeroport, cu scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi închiderea temporară a circulaţiei trenurilor pe relaţia Bucureşti Nord - Pajura - Mogoşoaia - Aeroport, între orele 9:00 - 13:30", se menţionează în comunicat.

Prin urmare, în zilele de 14 şi 15 martie transportul spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHC) va fi asigurat de Societatea de Transport Bucureşti Ilfov, prin autobuzul 780 Gara Basarab - Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Pe această linie vor circula 4 autobuze, în intervalul orar 9:00 - 13:30, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute.

Care sunt traseele pe care vor circula autobuzele 780 spre și dinspre aeroportul Henri Coandă

Conform graficului, pe sensul spre terminalul "Aeroportul Internaţional Henri Coandă", autobuzele 780 vor circula pe traseul Gara Basarab, Bulevardul Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Strada Clăbucet, Strada Aviator Popişteanu, Bulevardul Expoziţiei, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Alei Aeroport Henri Coandă, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Sosiri.

Citeste si:
Taximetriștii de la Gara de Nord din Capitală, amendați pentru mari...
Taximetriștii de la Gara de...

Pe sensul spre terminalul "Gara Basarab" traseul autobuzelor va fi următorul: Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Alei Aeroport Henri Coandă, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Bulevardul Mărăşeşti, Bulevardul Expoziţiei, Strada Aviator Popişteanu, Strada Dornei, Strada Puţul lui Crăciun, Bulevardul Ion Mihalache, Calea Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bulevardul Dinicu Golescu, Gara Basarab.

De asemenea, CFR SA mai menționează în comunicat, că, în perioada în care vor avea loc lucrările feroaviare, s-a solicitat celor doi operatori de transport feroviar de călători, CFR Călători şi Transferoviar Călători, să anuleze 12 curse, din cele 72 care au fost prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe cursa Bucureşti Nord - Aeroport International Henri Coandă Bucureşti T1, în timp ce restul trenurilor vor respecta programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor.

Citeste si:
Ministerul Transporturilor va achiziționa 12 trenuri pe hidrogen
Ministerul Transporturilor va...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2023 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.