Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a anunțat că au depistat niște nereguli în urma unor controale a taximetriștilor ce prestează servicii la Gara de Nord. Aceștia folosesc diverse trucuri pentru a-și păcăli clienții.

Amenzi pentru taximetriștii de la Gara de Nord

Poliția Capitalei a aplicat în această săptămână amenzi de peste 50.000 de lei taximetriștilor din zona Gara de Nord, în urma unor verificări. S-a depistat că aceștia încălcau Legea taximetriei și foloseau diferite trucuri pentru a-i păcăli pe clienți, în special pe cei care erau pentru prima oară în București.

Printre neregulile depistate de oamenii legii se numără folosirea frauduloasă de dotări specifice autovehiculelor taxi, lipsa documentelor necesare desfăşurării activităţii de taximetrie, negocierea tarifului sau refuzul de cursă.

Controalele au avut loc în colaborare cu poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti şi ai Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord.

Sancțiunile contravenționale totale 50.500 de lei

În jur de 140 de taximetre au fost verificate, iar 123 de procese verbale de inspecţie au fost întocmite. Sancțiunile contravenționale totale aplicate în urma verificărilor se ridică la suma de 50.500 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat și câțiva taximetriști falși, care activau fără autorizație de transport persoane în regim de taxi. Aceștia avea mașinile „decorate” ca cele de taxi și astfel, clienții apelau la serviciile acestora.

Pe lângă amenzile aplicate, acestora urmează a Ii se suspenda dreptul de a mai conduce un autovehicul pe o perioadă de şase luni prin ridicarea de către Brigada Rutieră Bucureşti a certificatului şi a numerelor de înmatriculare. Alte măsuri complementare au constat în reţinerea a două atestate taxi şi a zece autorizaţii”, au mai spus poliţiştii locali.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.