Încă un cutremur a avut loc în județul Gorj
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că miercuri dimineața, 22.02.2023, la ora 08:25:59 (ora României), a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea 4,1 în zona Oltenia, Gorj. Seismul s-a produs la adâncimea de 15 km. Inițial experții au stabilit că seismul a avut o intensitate de 4,1, după care a fost revizuită și stabilită o magnitudine de 4.
Cutremurul s-a produs la 104 km SV de Sibiu, 108km NV de Craiova, 140km V de Pitesti, 163km SE de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 181km SE de Arad, 199km V de Brasov, 215km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 227km V de Ploiesti.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a realizat o analiză a datelor tuturor cutremurelor cu magnitudinea peste 5 care au fost înregistrate în zona Gorj săptămâna trecută. Până în prezent au avut loc 810 replici, 300 dintre acestea raportând o magnitudine cuprinsă între 1 şi 1.5, iar alte 240 de seisme având magnitudinea cuprinsă între 1.5 şi 2. 171 de cutremure au avut loc într-o singură zi, în data de 17 februarie.
Zona Oltenia, zguduită de cele mai puternice cutremure produse vreodată
În ultima săptămână, în regiunea Oltenia, județul Gorj au avut loc un șir de cutremure însoțite de zeci de replici. Experții spun că cutremurele din această perioadă sunt cele mai puternice produse vreodată în zona respectivă. Cutremurele de săptămâna trecută au atins magnitudini de tocmai 5,7.
Potrivit INCDFP, zona în care s-au produs toate aceste cutremure este o zonă cu o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare. Ultimul cutremur care a avut o magnitudine de 5,2 a avut loc în anul 1943, la adâncimea de 9,9 km. În urma acestor evenimente neprevăzute, specialiștii au decis să instaleze în mai multe localități din județul Gorj, trei staţii seismice şi cinci GPS.
Cutremur în zona Vrancea - Buzău. Ce intensitate a avut seismul

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro