Mai multe replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj care a avut loc marți s-au înregistrat pe întreg parcursul nopţii de marţi spre miercuri. Majoritatea seismelor au fost de intensitate mică, însă acestea au fost resimțite în mai multe regiuni.

13 replici ale cutremurului din Gorj, în noaptea de marți spre miercuri

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că miercuri, în intervalul orar 00.25 – 05.28 s-au înregistrat 13 replici ale cutremurului din judeţul Gorj. Cele mai multe dintre ele au avut o intensitate mică, începând de la magnitudinea de 2.0. O singură replică a cutremurului a înregistrat o magnitudine de 3.3 pe scara Richter. Acesta a fost fixat la ora 02:30:22 (ora României), la o adâncimea de 3.9 km.

Seismul a avut loc la 104 km NV de Craiova, 109 km SV de Sibiu, 140 km V de Pitesti, 164 km SE de Timisoara, 183 km SE de Arad, 186 km S de Cluj-Napoca, 203 km V de Brasov, 212 km E de Belgrad, 216 km E de Zemun, 222 km NE de Nis. Anterior, pe întreg parcursul zilei de marţi, au fost înregistrate replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din Gorj, numărul acestora depăşind 20.

Luni, în Gorj, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 5,2. Acesta s-a produs la ora 16.58, după care a fost urmat de alte două replici. Marți, un nou cutremur s-a produs în aceeași zonă, de această dată cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, potrivit Centrului European de Seismologie (EMSC).

Peste 100 de apeluri de urgență, în Gorj

Autorităţile din judeţul Gorj au transmis că în ziua de marți, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7, peste o sută de apeluri au fost recepționate de la cetăţeni. Aceștia au intrat în panică și s-au speriat după ce au simțit vibrațiile pământului și au observat fisurile din pereți.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că s-a restricționat accesul publicului în mai multe instituții publice din Gorj pentru securitatea cetățenilor.

Citeste si:
Cutremur în zona Vrancea - Buzău. Ce intensitate a avut seismul
Cutremur în zona Vrancea -...

”În ceea ce priveşte sediile în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice, pentru siguranţa cetăţenilor s-a restricţionat accesul publicului în Palatul Administrativ (Instituţia Prefectului- Judeţul Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Gorj şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Gorj), Sediul Directiei de Evidenţă a Persoanelor Tg-Jiu şi Sediul Primăriei municipiului Tg-Jiu, urmând ca programul de lucru cu publicul să fie comunicat de către reprezentanţii fiecărei instituţii”, a precizat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.