Un nou cutremur puternic a avut loc marți în regiunea Oltenia. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, potrivit Centrului European de Seismologie (EMSC). Cutremurul vine la o zi de un alt seism care s-a produs exact în aceeași zonă.

Al doilea cutremur în regiunea Oltenia, resimțit și în Capitală

Centrul European de Seismologie (EMSC) a evaluat cutremurul de marți la o magnitudine de 5,7, în timp ce Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a emis o alertă de cutremur în care magnitudinea seismului a fost estimată la 4,5. Ulterior, magnitudinea acestuia a fost revizuită la 5,7 pe scara Richter, având loc la o adâncime de 40 de kilometri.

Prin urmare, cutremurul s-a produs la ora 15:16, ora locală a României în regiunea Oltenia. Seismul a fost catalogat ca fiind un cutremur destul de puternic. Specialiștii spun că acesta a fost resimțit până în Capitală, dar și în alte orașe precum Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova.

"În ziua de 14.02.2023, 15:16:53 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov", se arată într-o informare a INFP.

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade în România, în județul Gorj, luni

Seismul de astăzi vine la o zi după cutremurul care a avut loc în Gorj, cu o magnitudine de 5,2. Acesta avut loc luni, la ora 16.58, care a fost urmat mai apoi de două replici. Institutul pentru Fizica Pământului a transmis că seismul s-a produs la doar 13,2 kilometri adâncime.

Cutremurul a avut loc la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova, 137 km vest de Pitesti, 166 km est de Timisoara, 179 km sud de Cluj-Napoca, 183 km sud-est de Arad, 196 km vest de Brasov, 218 km est de Belgrad, 222 km est de Zemun, 224 km vest de Ploiesti, potrivit INFP.

Citeste si:
Cutremur puternic în Turcia. Au fost înregistrate cel puțin 23 de...
Cutremur puternic în Turcia....

Seismul cu magnitudinea de 5,2 a fost resimțit în mai multe județe din România, precum Timiş, Arad, Sibiu, Dolj, dar și în Serbia și în Bulgaria.

Tot luni, un nou cutremur, cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter s-a produs la ora 17:13, tot în judeţul Gorj, iar o nouă replică, cu magnitudinea de 2,8, la adâncimea de 11.2 km, a avut loc la ora 17:21 în aceeași zonă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.