Voucherele sociale pe care le primesc mai mulți români vor putea fi folosite pentru procurarea medicamentelor.

Românii pot cumpăra medicamente cu voucherele sociale

Mai mulți deputați au propus un proiect de lege prin care românii care beneficiază de voucherele sociale pentru produse alimentare să poată procura și medicamente. Oficialii susțin că scopul acestei măsuri este ca persoanele social vulnerabile care au venituri mici să își poată achiziționa medicamentele necesare mai ușor. Ba mai mult, chiar o parte dintre români au cerut includerea medicamentelor, alături de alimente, pe lista produselor ce pot fi achiziționate cu tichetele sociale distribuite.

În ceea ce privește medicamentele care se eliberează doar cu prescripție medicală, din valoarea tichetelor se va putea achita doar preparatele necompensate. Iar în cazul medicamentelor care nu au nevoie de prescripție de la medic, din valoarea tichetelor se pot achita doar medicamentele scrise totuși pe o rețetă primită de la un medic.

Peste 2,5 milioane de români beneficiază de tichetele sociale distribuite de autoritățile române. În mare parte, aceștia sunt românii care au venituri nete lunare foarte mici.

În special, aici se includ pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri de până la 1700 de lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cele monoparentale, cu venituri lunare nete pe membru de familie până la 675 de lei, persoanele fără adăpost și familiile primitoare de ajutor social. Fiecare rată este în valoare de 250 de lei, iar cardurile sociale sunt alimentate o dată la două luni.

Vouchere la energie 2023. Românii trebuie să completeze declarațiile pe propria răspundere

Pentru a intra în posesia voucherului la energie, românii vor trebui să facă dovada că sunt eligibili. Prin urmare, aceștia trebuie să aibă un venit mai mic de 2.000 de lei, pe lângă alte aspecte care trebuie să fie clarificate. De exemplu, aceste declarații pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, totodată, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari.

Citeste si:
Noi vouchere oferite de stat pentru 50.000 de români
Noi vouchere oferite de stat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.