Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că România întinde o mână de ajutor și Siriei, țară care a avut de suferit de pe urma cutremurului care a avut loc luni, în Turcia. Premierul a convocat în format hibrid Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba decizia cu privire la ajutorul pentru Republica Arabă Siriană. Autoritățile române vor transporta mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar şi produse alimentare, conserve.

România va livra ajutoare în Siria, după tragedia provocată de cutremurul devastator de luni

În urma tragicului cutremur care a avut loc luni, în Turcia, și în care au fost afectate mai multe zone din Siria, Republica Arabă Siriană a solicitat, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, acordarea de asistenţă internaţională. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu președintele țării, Klaus Iohannis, cu care a stabilit convocarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aproba sprijinirea Siriei în urma calamității naturale.

Prin urmare, autoritățile din România vor trimite în Siria mai multe ajutoare printre care bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar şi produse alimentare, conserve.

„Dată fiind situaţia generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională, în urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, astăzi, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin: bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar şi produse alimentare, conserve”, a anunţat Guvernul.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vor pune la dispoziție aceste ajutoare destinate zonelor afectate din Siria. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană vor stabili detaliile cu privire la efectuarea transportului materialelor, iar însuși transportul se va realiza pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale.

Citeste si:
Numărul deceselor în urma cutremurului din Turcia și Siria trece de...
Numărul deceselor în urma...

România a fost prima țară care a ajutat Turcia

La scurt timp de la tragedia care a sensibilizat întreaga lume, mai multe țări au reacționat rapid și au livrat diverse produse necesare pentru victimele cutremurului, dar și echipe de salvatori și voluntari care ajută la depistarea persoanelor prinse între ruinele blocurilor.

Premierul Ciucă a menționat că România a fost prima țară care a intervenit în zonele afectate de cutremur în Turcia. Autoritățile române au trimis deja două avioane împreună cu echipe de salvare, medicamente și alte echipamente necesare.

România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremur și a trecut imediat la sprijinul populației și autorităților locale. Avem deja 2 avioane care transportă cea de-a doua echipă de salvare și căutare și încă un avion (...) prin care transportăm mijloace și echipamente necesare pentru a putea să intervină acolo”, a completat Nicolae Ciucă.
Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.