Trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor pleca în misiune spre Turcia pentru a acorda ajutor poporului turc care a avut de suferit în urma cutremurului de luni dimineața. De asemenea, în misiune va pleca și o aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria,

Încă o echipă de salvatori va merge în Turcia pentru a acorda ajutor

Împreună cu aeronavele va fi transportată o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale și echipamente de căutare-salvare, dar și bunuri materiale de strictă necesitate.

O altă aeronavă, C-130 Hercules. deja a plecat spre Turcia în jurul orei 9.30, iar aeronava C-17 Globemaster III a decolat din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13.00. Urmează ca alte două aeronave C-27J Spartan să decoleze în cursul acestei zile.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că executarea zborului cu aeronava C-17 Globemaster III a fost solicitată de MApN, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Ministerul Sănătății îi îndrumă pe cei cu studii medicale să meargă voluntari în Turcia

Ministerul Sănătății din România sprijină poporul turc care a avut de suferit după groaznicul cutremur care s-a produs luni dimineață. În urma acestuia, mii de persoane au decedat și alte mii au fost rănite, bilanțul fiind în creștere continuă.

Ministerul a mobilizat salvatori profesioniști care vor pleca în Turcia pentru a oferi o mână de ajutor. Autoritățile îi îndeamnă pe cei cu studii medicale și care cred că pot fi de folos să se ofere voluntari pentru a fi aproape de poporul turc. De asemenea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că va organiza și campanii de donare de sânge.

Bilanțul provizoriu al deceselor și victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria

Conform AFP, bilanțul a ajuns la aproape 8.400 de morți, în Turcia și Siria. În Siria au murit 2.470 de persoane, iar datele oferite de Ankara rămân neschimbate: 5.894 de morți. Bilanțul total este de 8.364 de decese, în urma cutremurelor.

Citeste si:
Cutremur puternic în Turcia. Au fost înregistrate cel puțin 23 de...
Cutremur puternic în Turcia....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.