România a fost zguduită de un nou cutremur, marți, la ora 10:51. Seismul a avut o magnitudine 3,5 pe scara Richter, în zona Vrancea, transmite INFP.

Încă un cutremur în România, după cele cinci cutremure produse luni dimineața

Marți, în România a avut loc un al șaselea cutremur de la începutul săptămânii. Un grup de cinci cutremure s-au produs luni dimineață, la doar câteva minute după cutremurul devastator care s-a produs în Turcia. Cel mai puternic cutremur de luni a avut o magnitudine de 4,6 pe scara Richter.

Seismologii spun că România și Turcia se află pe plăci tectonice diferite, însă la distanță există posibilitatea ca cele două seisme să fie conectate. Aceștia spun că este pentru prima dată în istorie când se întâmplă un asemenea fenomen.

Cinci cutremure în România, în doar două ore, luni dimineața

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat cinci cutremure, luni dimineața, la puțin timp după cutremurele devastatoare din Turcia. Primul cutremur, care a fost și cel mai puternic, a avut o magnitudine de 4,5 și s-a produs la ora 3.26. Al doilea cutremur a avut o magnitudine de 2,6 și s-a produs la ora 4.09, iar al treilea a avut magnitudinea de 2,9 și s-a înregistrat la ora 4.13. Al patrulea cutremur a raportat o magnitudine de 2,7 la ora 5.01, iar ultimul cutremur, cu magnitudinea de 2,0, s-a produs la ora 05:26.

Cutremur devastator în Turcia. Bilanțul morților se ridică la mii de persoane

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit, luni dimineață, sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Acesta este cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunțat că seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri.

La o zi de la tragicul eveniment, autoritățile de la Ankara transmit că bilanțul morților este în jur de 4.300 de morți și 20.000 de răniți. Totuși, aceștia spun că bilanțul se va agrava în continuare, deoarece salvatorii nu au reușit încă să ajungă la toate victimele.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.