Doi consilieri locali s-au luat la bătaie într-un bar din municipiul Huși, județul Vaslui, unul dintre ei sunând la 112 după ajutor. Oficialii riscă acum excluderea din partid. Președintele PSD Vaslui: „Presupun că aveau altă ocupație, nu dezbăteau bugetul”.

Bătaie între doi consilieri locali într-un birt din Huși

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a criticat comportamentul celor doi social-democrați, care după ce au participat la o activitate dedicată zilei de 24 ianuarie au mers într-un bar din Huși, unde, pe fondul consumului de alcool, s-ar fi bătut. Unul dintre ei a sunat la numărul de urgență 112 pentru a reclama că este agresat.

Dumitru Buzatu le-a recomandat celor doi oficiali, consilierul judeţean Bogdan Popa, manager al Spitalului municipal Huşi, şi consilierul local huşean Claudiu Romila, regizor la Teatrul Nottara Bucureşti, să renunţe la astfel de comportamente care aduc prejudicii de imagine partidului. El le-a transmis și că, altminteri, ar putea fi sancționați inclusiv cu excluderea din PSD.

„Eu aşa am recomandat, să discute cu dânşii şi să facă tot ce e posibil ca asemenea conduite să nu mai apară în public, să nu mai existe nici în privat şi dacă persoanele respective nu vor înţelege aceste sugestii, nu vor înţelege această analiză a comportamentului lor, atunci e clar că singura măsură care va avea impact doar asupra partidului, vor trebui să fie eliminaţi din corpul membrilor PSD.

Eu n-am nicio satisfacţie dacă este dat afară cineva din partid, mă şi uit cu uimire la unii care îşi dau propriii membri afară, mai ales că unii dintre dânşii erau nişte oameni foarte cuminţi, dar nici nu putem tolera asemenea conduite să devină un lucru comun, să ni se pară ceva normal şi de aceea am cerut organizaţiilor din care fac parte să discute cu ei şi să încerce să-i convingă să renunţe la lucrurile acestea”, a precizat Bumitru Buzatu.

Liderul PSD i-a ironizat pe protagoniștii scandalului și a afirmat că este sigur că „nu dezbăteau bugetul” când s-au luat la bătaie. „Presupun că nu s-au bătut în calitate de consilieri, că dezbăteau bugetul în locaţia în care erau şi nu cădeau de acord asupra prevederilor bugetare. Eu cred că aveau o altă ocupaţie acolo. Ar trebui să mă refer la o anumită conduită a unor persoane, care dacă mai au şi calitatea de a fi persoane publice, ar trebui să fie ceva mai atente, de fapt ar trebui să fie mult mai atente.

Citeste si:
Săndel Hornea a pledat vinovat. Românul a bătut cu sălbăticie trei...
Săndel Hornea a pledat...

Nu este normal de la nişte persoane, fie că sunt membre PSD, fie că sunt membre ale oricărui partid doresc, să facă aşa ceva. Sunt persoane învestite cu încrederea oamenilor. Ce să mai înţeleagă oamenii dacă îi văd pe cei pe care i-au învestit cu încredere că ăia fac mai rău decât restul comunităţii sau câteodată decât elementele mai dificil de integrat în societate.

Eu le-am recomandat tuturor să încerce să nu mai practice sportul acesta, pentru că este un sport foarte complicat şi care creează dependenţă şi care creează probleme pentru viaţă, care creează probleme şi celor care socialmente sunt în legătură cu dânşii şi poate că şi organizaţiei din care fac parte, având în vedere calitatea acestora”, a menţionat preşedintele PSD Vaslui.

Citeste si:
De ce a bătut-o Alex Bodi pe Bianca Drăgușanu: „Ea sărea la bătaie,...
De ce a bătut-o Alex Bodi pe...

Ce au transmis reprezentanții IPJ Vaslui

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Huşi au deschis un dosar penal după ce consilierul judeţean PSD Bogdan Popa, manager al Spitalului municipal "Dimitrie Castroian" din Huşi, a reclamat la numărul de urgenţă 112 faptul că ar fi fost agresat de un coleg de partid, consilierul local Claudiu Romila, regizor la Teatrul Nottara din Bucureşti.

„Pe 24 ianuarie, ora 14,41, Poliţia Municipiului Huşi a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla într-un local de alimentaţie publică din municipiul Huşi, ar fi fost agresat, fiind indicat şi un prezumtiv autor. Totodată, persoana vătămată a sesizat şi faptul că ar fi fost deposedată de un telefon mobil, de către acelaşi prezumtiv autor.

Citeste si:
Tânăr din Blaj, bătut până la moarte de concubină
Tânăr din Blaj, bătut până la...

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi furt, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Mai târziu, managerul Spitalului municipal Huși a declarat că a alertat autoritățile pentru a-l liniști pe colegul său, cu care a avut de fapt doar o dispută verbală.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.