Panică la metrou, joi dimineață, pe Magistrala 1. Călătorii unui tren de metrou au rămas blocați în tunel timp de mai multe minute din cauza unei defecțiuni.

Tren blocat în tunel pe Magistrala 1. Oamenii au intrat în panică

Momente de groază pentru călătorii metroului de pe Magistrala 1 din această dimineață. Un tren care circula pe linia Pantelimon/Republica - Dristor 2 s-a defectat și a rămas blocat în tunel. Garnitura, marca Bombardier, s-a oprit chiar între stațiile Grozăvești și Petrache Poenaru.

Călătorii au înțeles că ceva nu este în regulă și au început să intre în panică. Responsabilii Metrorex au transmis că pasagerii au rămas blocați în metrou timp de aproape opt minute.

Incidentul a avut loc la o oră de vârf, iar trenul metroului era aproape plin de oameni. Din cauza aglomerației și a situației incerte, oamenii au început să intre în panică și să cheme după ajutor. La scurt timp, trenul a fost retras din circulație pentru a fi verificat și a fi depistat ce a dus la defectarea acestuia. Traficul de la metrou a fost reluat rapid după incident.

Alertă falsă cu bombă la metrou Piața Victoriei

O alertă cu bombă a fost anunțată chiar în primele zile de la începutul anului 2023 la stația de metrou Piața Victoriei din Capitală. Forțele de ordine s-au mobilizat de urgență pentru a interveni. În cele din urmă s-a constatat că alerta a fost falsă.

Schimbări majore la Metrorex. Ce urmează

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, că urmează să aibă loc un nou Consiliu de Administraţie, desemnat pe baza Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, ministrul anunță că vor avea loc schimbări majore în cadrul Metrorex.

"Metrorexul va avea în câteva zile un nou Consiliu de Administraţie selectat prin 109 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) care va selecta un viitor manager. Managerul va trebui să se înscrie în ţintele propuse", a spus Sorin Grindeanu.

Citeste si:
12 Motive pentru a călători în Europa de Est
12 Motive pentru a călători...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.