Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că în câteva zile va avea loc un nou Consiliu de Administraţie, desemnat pe baza Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Astfel, ministrul anunță că vor avea loc schimbări majore în cadrul Metrorex.

Se anunță schimbări la Metrorex

Ministrul Transporturilor a fost întrebat recent dacă este mulțumit de activitatea actualului director general al companiei, Mariana Miclăuş. Oficialul a anunțat că în câteva zile va avea loc un nou Consiliu de Administraţie, în urma căruia Metrorex va avea schimbări majore.

"Metrorexul va avea în câteva zile un nou Consiliu de Administraţie selectat prin 109 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) care va selecta un viitor manager. Managerul va trebui să se înscrie în ţintele propuse", a spus Sorin Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a menționat în ceea ce priveşte Consiliile de Administraţie ale companiilor CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, că ordinul de numire va fi semnat în următoarele zile.

Alertă falsă cu bombă la metrou Piața Victoriei

Chiar în primele zile ale noului an, a vut loc o alertă cu bombă la stația de metrou Piața Victoriei din Capitală. Forțele de ordine s-au mobilizat de urgență pentru a interveni iar în cele din urmă s-a constatat că alerta a fost falsă. Alertele cu bombă și tentativele de suicid au fost tot mai dese în ultimul an.

Din fericire, toate alertele cu bombă s-au dovedit a fi false, iar tentativele de suicid au fost împiedicate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2023 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.