Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că în anul 2023 se vor acorda în continuare voucherele alimentare în valoare de 250 de lei. Acestea vor fi livrate la fel în patru tranșe, o dată la două luni.

Voucherele alimentare vor fi oferite și în 2023

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a oferit vouchere sociale pentru aproximativ 2,5 milioane de români care se află în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Aceste vouchere au fost împărțite în patru tranșe prin programul „Sprijin pentru România”, în valoare totală de 1.000 de lei.

La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni.”, au precizat reprezentanții MIPE.

Ministerul susține că pentru a combate nivelul de sărăcie și apariţie a unor grupuri sociale vulnerabile continuă să vină în ajutor familiilor vulnerabile și care se află în stare de risc.

Școlarii primesc 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte

În jur de 360.000 de preșcolari și elevi au primit un ajutor financiar în valoare de 500 de lei pentru a putea procura rechizite și îmbrăcăminte. De asemenea, în decembrie a fost finalizată cu succes și distribuția unei noi tranșe de pachete cu produse alimentare de bază pentru aproximativ 1,18 milioane de români.

Este evident că, pe fondul majorării acute a cheltuielilor lunare cu care românii se confruntă, s‑a cristalizat necesitate unei protecţii sociale speciale pentru această perioadă. În acest sens, mă bucur că am reușit să transformăm banii europeni ce erau în risc de decomitere în sprijin imediat pentru persoanele vulnerabile.

Noutățile acestei luni sunt că am reușit să distribuim toate pachelete de 24 de kg aferente tranșei V ce conțin alimente de bază, produse românești, către beneficiarii eligibili. De asemenea, deși ne-am confruntat cu o creștere importantă a numărului beneficiarilor eligibili, am reușit alimentarea cardurilor cu 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Citeste si:
Vouchere sociale și în 2023. Când vor primi românii prima tranșă...
Vouchere sociale și în 2023....

360.000 de preșcolari și elevi au primit ajutorul. Prin acest pachet agregat de măsuri vrem să ajungem în punctul în care copiii din România să nu se mai lovească de nicio formă de excluziune în ceea ce privește educația”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cei care beneficiază de ajutorul bănesc de 500 de lei sunt:


  • Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

  • Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

Citeste si:
Noi vouchere oferite de stat pentru 50.000 de români
Noi vouchere oferite de stat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.