Focul de artificii din noaptea de Revelion va fi dat uitării, din acest an, la Iași. După miezul nopții, ieșenii se vor bucura de jocuri de lumini, lasere și sute de drone care vor umple cerul.

Focul de artificii din noaptea de Revelion va fi înlocuit cu drone și lasere la Iași

Conform unui proiect aprobat deja de autoritățile locale, ieșenii vor avea în noaptea de Revelion, în loc de clasicul foc de artificii, jocuri de lumini, lasere și drone. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în fiecare an, imediat după noaptea de Revelion, se înregistrau foarte multe cazuri de pierderi a animalelor de companie.

Necuvântătoarele se speriau de focul de artificii și fugeau de lângă stâpânii lor. Totodată, s-a discutat și despre faptul că aceste artificii poluează mediul. Astfel, s-a luat hotărârea ca în loc de tradiționalul foc de artificii din noaptea dintre ani, oamenii să se bucure de un spectacol oferit de 200 de drone, cât și de un spectacol de lasere.

Retail jobs

„Amendamentul consilierilor USR de organizare a unui spectacol de lasere și drone în locul artificiilor de Revelion a fost adoptat! Ieșenii se vor bucura în noaptea de Revelion de un frumos joc de lumini cu drone și lasere în premieră pentru orașul nostru.

Este o alternativă modernă și prietenoasă cu natura, îndeosebi cu fauna urbană. Animalele nu vor mai fugi traumatizate iar aerul nu va mai fi poluat de focul de artificii. Un Iași modern și prietenos cu mediul este un Iași al secolului 21, un deziderat al tuturor cetățenilor”, scrie în comunicatul USR.

„Proiectul s-a desfășurat cu succes la Sibiu, la Alba Iulia, la Cluj și la festivalul Saga din București”

„Există acest proiect implementat deja în alte orașe din țară, unde cetățenii au avut ocazia să admire, în premieră pentru orașul lor, un joc impresionant de lasere și drone, o simfonie de lumini. Costurile nu sunt cu mult mai mari, iar noi am propus prin amendament majorarea sumei de la 600.000 lei la 660.000 lei.

Citeste si:
Mai multe persoane au murit sufocate de Revelion încercând să vadă...
Mai multe persoane au murit...

Această sumă va acoperi costurile organizării concertelor dintre ani și un spectacol de lumini cu 200 drone și lasere organizat în coordonare cu instituțiile abilitate. Acest proiect s-a desfășurat cu mare succes la Sibiu, la Alba Iulia de Ziua Națională, la Cluj de zilele orașului, precum și la festivalul Saga de la București. Putem face asta și la Iași”, declară consilierul Iulian Nicolau (USR), inițiatorul amendamentului.

„Suntem în plină dezvoltare tehnologică și trebuie să folosim tehnologia pentru îmbunătățirea calității vieții și a mediului înconjurător. Organizând un show de lumini cu lasere și drone, vom fi în continuare prietenoși cu fauna urbanizată și cu natura, admirând în același timp un spectacol unic și original, nemaivăzut în Iași până acum”, este scris în comunicatul USR.

Citeste si:
Ce planuri are Andreea Tonciu pentru anul viitor. Unde va petrece...
Ce planuri are Andreea Tonciu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.