Anul 2023 a început cu o tragedie pentru locuitorii din Uganda. Mai multe persoane au murit sufocate în mulțime după ce s-au înghesuit pentru a vedea focurile de artificii de Revelion.

Au murit sufocați încercând să vadă focurile de artificii de Revelion

Tragedia a avut loc chiar în noaptea dintre ani în Uganda. Mai multe persoane, printre care și un băiețel în vârstă de 10 ani, au decedat fiind sufocați într-o mulțime de oameni când încercau să se înghesuie să admire focurile de artificii din noaptea de Anul Nou.

Poliția locală a transmis că victimele ar fi rămas blocate pe un coridor îngust dintr-un mall care se afla lângă capitala Kampala. Mulțimea de oameni au început să se înghesuie pentru a vedea spectacolul de artificii. Până în prezent, oamenii legii au constatat moartea a nouă persoane.

„Oamenii au început să-şi croiască drum printr-un pasaj din Freedom City Mall imediat după miezul nopţii. Foarte mulţi au rămas blocaţi în timp ce intrau (pe coridor) în număr mare ca să vadă artificiile. În timp ce făceau asta, mulţi au murit sufocaţi. Până în prezent a fost confirmat decesul a nouă persoane”, a indicat poliţia.

Oamenii sărbătoreau Anul Nou la mall-ul situat pe o autostradă care leagă Kampala de Aeroportul Internaţional Entebbe.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.