La Alba Iulia, pregătirile pentru Ziua Națională a României sunt în toi timp de câteva zile. Autoritățile locale s-au ocupat de organizarea evenimentului, dar și de decorarea orașului. Sărbătoarea va cuprinde un program întreg și sunt așteptați peste 10 mii de oameni ca să se alăture acestei zile atât de importante în istoria neamului românesc.

Alba Iulia se pregătește de Ziua Națională a României

Pregătirile pentru ziua de 1 Decembrie sunt în plină desfășurare la Alba Iulia. Pe turnul Catedralei Reîntregirii Neamului a fost arboart un drapel cu ocazia împlinirii a 104 ani de la Marea Unire. Pregătiri se fac și pentru parada militară care va avea loc joia viitoare pe 1 decembrie. La finalul sărbătorii, cei prezenți la eveniment vor putea admira un spectaculos foc de artificii și concerte.

În capitala de suflet a românilor, pregătirile pentru 1 Decembrie sunt în toi. Un steag de peste 15 metri a fost ridicat de șase salvatori , montani cu ajutorul corzilor, pe turnul catedralei din inima orașului.

„De mai bine de 20 de ani arborăm drapelul României în fiecare an. Este o onoare ca și salvamontul să fie implicat de Ziua Națională a României, mai ales pentru arborarea drapelului", a declarat Tiberiu Krizbai, reprezentant al Serviciului Salvamont Salvaspeo Alba.

Românii consideră că această zi este cea mai mare din întreaga istorie a țării, iar orașul ornamentat cu drapele i-a bucurat pe oameni.

Se așteaptă să participe peste 10.000 de persoane

Administrația locală spune că așteaptă ca la sărbătoare să participe peste 10.000 de oameni. Orașul Marii Uniri este gata să găzduiască patrioții din toate colțurile țării. La parada militară vor participa 700 de militari, zeci de mijloace tehnice, iar cerul va fi survolat de aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Românii spun că admiră felul în care se organizează parada și restul evenimentului, deoarece data de 1 Decembrie are o valoare istorică deosebită pentru toți românii.

„Se pregătesc destul de bine. Un moment istoric a fost Marea Unire. Se simte mai bine ca în alte orașe".

Citeste si:
Cum va fi sărbătorită Ziua Națională a României la Alba Iulia
Cum va fi sărbătorită Ziua...

Oferă turiștilor și oamenilor care vizitează județul să aibă ce să vadă, să facă poze, să se simtă bine. Se decorează cu steaguri".

Seara se va încheia cu un foc de artificii tricolor și un concert spectaculos susținut de Irina Rimes, Damian Drăghici, de trupa Zdob și Zdub și surorile Osoianu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.