Facturile la gaze și la energie sunt principalele problemele de care își fac cele mai mai griji în acest an românii. Cum vor trece de această iarnă? Cât le va veni factura la gaze și lumină? Cum vor putea achita facturile? Autoritățile spun că vor oferi familiilor sărace un ajutor de 500 de lei pentru facturile la energie. Ajutorul financiar va fi acordat în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

Ajutor de la stat pentru plata facturii la energie. Cine va beneficia de ajutor

Ne așteaptă o iarnă grea din toate punctele de vedere. Chiar dacă temperaturile au fost destul de blânde până aproape de mijlocul lunii noiembrie, meteorologii transmit că această iarnă va fi una geroasă. Iar cel mai mult pe români îi sperie facturile la gaze și la electricitate. În urmă cu nici măcar un an, situația de pe piața gazelor și a electricității s-a schimbat radical, iar războiul declanșat în Ucraina a fost doar unul dintre motive.

Autoritățile prognozează că această iarnă va face mari bătăi de cap românilor, mai ales că nu toți sunt pregătiți să înfrunte frigurile ce se așteaptă. Din această cauză, autoritățile se gândesc să acorde un ajutor financiar în valoare totală de 500 de lei familiilor sărace. Acest ajutor va fi destinat pentru a achita facturile la energie electrică, gaze, căldură, dar și pentru achiziționarea lemnelor de foc.

Retail jobs

Autoritățile intuiesc ca familiile să primească câte 100 de lei pe lună pentru perioada noiembrie 2022 – martie 2023. Ajutorul de 500 de lei se va acorda într-o tranșă. Ministrul Fondurilor Europene a menționat că ajutorul financiar va fi acordat familiilor ai căror membri au venituri sub 2.000 de lei. Însă decizia finală a acestei măsuri urmează să fie luată în coaliția de guvernare.

Ordonanța care plafonează prețul lemnelor de foc a fost adoptată tacit de Senat

Prețul lemnului de foc ar urma să fie plafonat la 400 de lei pentru metrul cub, 1.5000 de lei pe tonă în cazul brichetelor de lemn și 2.000 de lei tona pentru peleți, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Ordonanța de urgență care plafonează prețul lemnului de foc până pe 31 martie 2023 a trecut tacit de Senat și va ajunge la Camera Deputaților, for decizional. De aceea premierul a ținut să precizeze faptul că acest preț este destul de mic pentru a acoperi toate cheltuielile de producție.

Citeste si:
Ninsori abundente așteptate la Kiev, unde alimentarea cu...
Ninsori abundente așteptate...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.