Luna decembrie este despre sărbătorile de iarnă, despre magia Crăciunului și atmosfera de poveste a noului an care vine. În România, în fiecare an se organizează târguri de Crăciun. Pe parcursul anilor, acestea au devenit populare și peste hotare. Târgurile de Crăciun din România atrag mii de turiști și ridică dispoziția oamenilor în ajun de sărbători. Cu fiecare an, târgurile sunt tot mai speciale. De aceea, îți recomandăm să le vizitezi pe toate și să te bucuri de atmosferă și de magia acestei perioade.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

A mai rămas puțin timp până când orașele din România vor îmbrăca straiele de iarnă și vor aprinde luminițele de Crăciun. Tradițional, în fiecare an în centrele orașelor sunt organizate târguri de Crăciun. România este cunoscută pentru unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume. La acestea sunt prezente mâncăruri tradiționale, colinde, casa lui Moș Crăciun, diverse activități, căsuțe cu suvenire și tot felul de obiecte tradiționale.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este unul dintre cele mai vechi din țară și cele mai frumoase. Este o atracție turistică extrem de populară în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest târg se află în Piața Mare. Târgul va avea noi atracții în acest an, ateliere pentru copii, zone speciale pentru fotografii, experienţe teatrale boutique și zone cu cele mai alese bucate. În acest an vor avea loc și proiecţii pe faţadele clădirilor din Piaţa Mare. Târgul de Crăciun din Sibiu este cel mai longeviv eveniment din ţară, dar și cel mai frumos târg organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În anul 2007, când Sibiul deţinea titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul din Sibiu era popular până și peste hotarele țării.

Târgul de Crăciun de la Craiova. De mai mulți ani, târgul de la Craiova a devenit o atracție turistică pentru români, dar și pentru străini. Târgul de Crăciun de la Craiova și-a deschis porțile din 11 noiembrie și îi așteaptă pe toți doritorii să îi admire splendoarea. De la târgul de Crăciun de la Craiova nu lipsesc căsuțele de poveste pictate de artiști talentați în cele cinci piețe, un brad înalt de peste 20 metri, ghirlande cu peste un milion de beculețe și figurine luminoase. De asemenea, nici atracția principală nu are cum să lipsească - un patinoar de 700 de metri pătrați pentru toți amatorii de distracție.

Târgurile de Crăciun de la Brașov și București

Târgul de Crăciun de la Brașov este un alt târg extrem de cunoscut în lume. Brașovul este un oraș de munte și o regiune turistică populară datorită Poianei Brașov. În perioada de iarnă, Brașovul devine extrem de aglomerat datorită turiștilor și românilor care își petrec sărbătorile. La târgul de Crăciun de la Brașov se pot regăsi cam aceleași atracții ca și la alte târguri. Nu lipsesc mâncărurile, luminițele, bradul, vinul fiert, și desigur, Moș Crăciun.

La București, târgurile de Crăciun acaparează centrul orașului. Cel mai mare târg de Crăciun din Capitală are loc chiar în Piața Unirii, în fața Palatului Parlamentului. Acolo vizitatorii au parte de patinoar, tarabe cu mâncare, muzică, concerte, căsuța lui Moș Crăciun și alte atracțiuni. De asemenea, în acest an se va mai organiza un târg de Crăciun în Piața Universității și în Drumul Taberei. Acestea se vor deschide la începutul lunii decembrie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.