Unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din țară își deschide porțile începând din această vineri, 11 noiembrie. Târgul de Crăciun de la Craiova așteaptă ca mii de persoane să îi calce pragul și să se bucure de un nou concept și de atmosfera sărbătorilor de iarnă care sunt la un pas distanță.

Se deschide Târgul de Crăciun de la Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova din acest an se va desfășura pe o suprafață de peste un kilometru pătrat. Acesta își va deschide porține în această vineri, 11 noiembrie. Târgul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat de European Best Destinations printre primele șase cele mai frumoase evenimente de acest gen din Europa. Târgurile de Crăciun din România au un farmec aparte, fiind admirate și îndrăgite atât de români, cât și de turiștii care aleg să viziteze locurile.

De la târgul de Crăciun de la Craiova nu vor lipsi căsuțele de poveste pictate de artiști talentați în cele cinci piețe, un brad înalt de peste 20 metri, ghirlande cu peste un milion de beculețe și figurine luminoase. De asemenea, nici atracția principală nu are cum să lipsească - un patinoar de 700 de metri pătrați pentru toți amatorii de distracție.

Organizatorii tîrgului spun că și în acest an au pregătit surprize, elemente unice și originale pentru a crea un cadru de poveste, diferit față de anii precedenți. Din cauza crizei energetice, organizatorii au recurs la beculețele led pentru a face economie. Acest eveniment este iubit de fiecare în parte, de la mic la mare.

Până când va fi deschis târgul de Crăciun de la Craiova

Având în vedere că, în 2021, ne-am clasat pe locul 6 în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun, iar iluminatul festiv a fost unul dintre elementele de atracție pentru turiștii din toată lumea care ne-au votat, anul acesta am pregătit multe surprize în ceea ce privește ornamentele și iluminatul festiv. Vor fi peste un milion de beculețe care vor străluci în zonele centrale din Craiova, dar și în cel mai mare cartier al muncipiului, beculețe pentru care vom face economii, având în vedere că toate sunt leduri. Pregătirile sunt în toi, iar atmosfera de poveste poate fi deja resimțită în Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul, unde se montează patinoarul și au apărut figurine luminoase în formă de urși polari, steluțe, fulgi sau pinguini, dar și o parte din căsuțe, singurele din țară care sunt pictate diferit, special pentru Târgul de Crăciun”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Citeste si:
Se deschide Târgul de Crăciun de la Cluj. Ce surprize îi așteaptă...
Se deschide Târgul de Crăciun...

Târgul de Crăciun din Craiova va avea o deschidere spectaculoasă alături de un show mult așteptat – The Artist Awards, eveniment la care vor fi anunțate premiile muzicale românești. Târgul de Crăciun de la Craiova va fi deschis până pe 8 ianuarie 2023.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.