Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns la a 15-a ediție în acest an. Evenimentul va avea loc în perioada 11 noiembrie 2022 şi 2 ianuarie 2023, în Piaţa Mare din Sibiu. Târgul nu va avea nici un fel de restricții față de anii precedenți. În cadrul târgului vor fi organizate ateliere pentru copii, locuri special amenajate pentru poze, multe luminițe și atmosferă de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Sibiu va avea loc și în acest an

Târgul de Crăciun din Sibiu revine în toată splendoarea sa și cel mai important, fără nici o restricție impusă de autorități. Oamenii se vor putea bucura de o atmosferă de vis și de un târg fabulos în pragul sărbătorilor de iarnă. Târgul va avea noi atracții în acest an, ateliere pentru copii, zone speciale pentru fotografii, experienţe teatrale boutique și zone cu cele mai alese bucate. În acest an vor avea loc și proiecţii pe faţadele clădirilor din Piaţa Mare.

Din 26 octombrie au început înscrierile la Atelierul lui Moş Crăciun și chiar în prima zi s-au ocupat peste 80% dintre locurile disponibile alocate pentru grupele organizate de către şcoli şi grădiniţe. Cei care doresc să se înscrie la activităţile din atelier o pot face la adresa: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/.

Înscrierile pentru expozanţii ce vor participa la târgul din acest an au început tocmai din luna mai. Aceștia au trecut printr-o selecție destul de complexă. La ediția din acest an vor participa 110 expozanţi care provin din 20 de judeţe ale ţării.

„Pentru că problemele de mediu ne privesc pe toţi, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au aprofundat soluţii pentru protejarea mediului. Instalaţiile de iluminat sunt construite cu becuri economice, iar programul de iluminat va fi adaptat la nivelul de lumină, astfel încât beculeţele să se aprindă doar în momentul în care chiar are sens. La fel, toate ambalajele de unică folosinţă utilizate de cei care oferă produse alimentare sau băuturi sunt biodegradabile, pentru un impact minim al deşeurilor asupra mediului”, au transmis organizatorii.

Citeste si:
Filmarea cu „Camionul lui Moș Crăciun” în flăcări pe o șosea din...
Filmarea cu „Camionul lui Moș...

„Aşteptăm de prea mult timp momentul în care putem organiza Târgul de Crăciun din Sibiu fără niciun fel de restricţii şi ne-am pregătit intens pentru a depăşi ediţiile anterioare pandemiei ca dimensiuni, ca număr de expozanţi, ca puncte de atracţie pentru vizitatori şi, cel mai important, ca atmosferă. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare pentru români, iar la Sibiu vrem să o sărbătorim cu tot fastul. Vă aşteptăm pe toţi la Târg!”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este cel mai longeviv eveniment din ţară, dar și cel mai frumos târg organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În anul 2007, când Sibiul deţinea titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul din Sibiu era popular până și peste hotarele țării.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.