Violența este una dintre principalele probleme cu care se confruntă societatea românească. Din păcate, acest fenomen este tot mai întâlnit în școlile din România, în rândul elevilor. Tot mai mulți copii sunt victimele unor violențe fizice sau psihice ale colegilor lor de școală. În comparație cu anul 2021, numărul cazurilor de violență în școli a crescut cu aproximativ 2.000.

Violența în școlile din România. Tot mai multe cazuri de agresiune și bullying între copii

Cazurile de violență din școli au devenit tot mai dese în ultimul an. Aici se face referire la atacul la persoană, violenţă sau distrugerea bunurilor care aparţin unităţilor de învăţământ. Din această cauză, părinții elevilor abuzați cer instituțiilor de învățământ să recurgă la pedepse mai dure în cazul atacatorilor. În anul școlar 2021-2022 au fost înregistrate în jur de zece mii de cazuri de violenţă în şcoli, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei.

Cazurile de violenţă fizică, psihică sau emoţională din școli au crescut drastic de la un an la altul. Tocmai 10 mii de cazuri de violență într-un singur an în școlile din România. Este o cifră alarmantă care pune pe gânduri autoritățile și ministerul Educației. Violența nu este o tehnică aprobată și promovată în școli și totșu aceasta persistă și este din ce în ce mai răspândită în rândul tinerelor generații.

Ministerul Educaţiei i-a chemat de urgentă la sediul instituţiei pe reprezentanţii inspectoratelor şcolare, reprezentanţii elevilor, ai părinţilor şi ai profesorilor, pentru a discuta despre această situație alarmantă și pentru a găsi soluții de a stopa fenomenul de "violenţă şcolară". Reprezentanții elevilor spun că vor solicita accent pe prevenţie si constituirea grupurilor anti-bullying cu ajutorul cărora se vor indentifica mai rapid situaţiile de risc.

Părinţii însă cer măsuri mai severe pentru micii agresori. Aceștia vor consiliere şcolară obligatorie pentru toţi elevii care manifestă acțiuni agresive și violente. În prezent, elevii care aplică violența asupra altor copii pot fi sanctionaţi cu scăderea notei la purtare, pot fi mutaţi disciplinar într-o altă clasă, însă nu pot fi exmatriculaţi din școală.

Citeste si:
Părinții, ghizi pentru copiii lor. Sfaturi practice pentru...
Părinții, ghizi pentru copiii...

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiei de părinţi, Iulian Cristache, a afirmat că va înainta prpopuneri de sancţiuni la Minister

"Posturile de paznic în organigramă, consiliere a elevilor, plus familia acestuia, în funţie de situaţia dată." a declarat Iulian Cristache.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.