Pe data de 30 octombrie se împlinesc 7 ani de la marea tragedie din clubul Colectiv. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că va ține o slujbă de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv.

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează o slujbă de pomenire pentru victimele de la Colectiv

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că va susține o slujbă de pomenire în memoria victimelor din Colectiv, tragedia care a avut loc acum 7 ani pe data de 30 octombrie. Un sobor de 10 preoți vor ține slujba chiar în fața fostului club. În urma tragiculul eveniment petrecut la data de de 30 octombrie 2022 şi-au pierdut viaţa 65 de persoane. Slujba de pomenire va avea loc duminică, 30 octombrie.

Slujba se va săvârși la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni din Bucureşti și va începe la ora 8.30, cu Sfânta Liturghie. Slujba va avea loc la această biserică, deoarece este în apropierea fostului club „Colectiv”.

Începând cu ora 12.00 va avea loc Slujba parastasului, care se va săvârși în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni, la monumentul ridicat în memoria victimelor de către Arhiepiscopia Bucureștilor, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Începând cu ora 13.00, Slujba parastasului din fața fostului club „Colectiv” va fi oficiată de un sobor din 10 preoți. Totododată, din partea Patriarhului Daniel, în memoria victimelor de la Colectiv, va fi depusă o coroană de flori.

Retail jobs

7 ani de la tragedie din clubul

În data de 30 octombrie 2022 se împlinesc 7 ani de la tragedia din Colectiv. În urma incendiului declanșat în incinta clubului în timpul unui concert au murit 26 de persoane, după care numărul victimelor a ajuns la 65. În luna mai 2022, Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis sentința definitivă în dosarul „Colectiv”. Patronii clubului Colectiv, dar şi primarul Cristian Popescu Piedone au fost condamnați la ani de închisoare cu executare.

Tot la decizia judecătorilor, patronii clubului au primit pedepse cu închisoarea. Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a primit cea mai mare pedeapsă - 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Citeste si:
Arafat, despre tragedia din Colectiv: „Dacă mă simţeam vinovat,...
Arafat, despre tragedia din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.