Polițiștii din Bacău vor spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Ei cer 5 zile în plus la concediul de odihnă pentru că stau prea mult pe scaun și febră musculară la degete din cauza tastaturii, drept urmare ar putea dezvolta anumite afecțiuni. Aceștia au primit deja buletine de analiză în acest sens de la Direcția Județeană de Sănătate Publică Bacău, dar decizia aparține Consiliului Local. 

Polițiștii din Bacău vor spor pentru stat pe scaun și febră musculară la degete din cauza tastaturii

La Bacău, polițiștii se plâng de febră musculară la degete din cauza tastaturii și de statul pe scaun îndelung, așa că au cerut primăriei ca efortul să le fie răsplătit.

„Am primit de la Poliţia Locală o solicitare de acordare de 5 zile libere suplimentare alături de buletinele de expertiză încetinite de DSP Bacau. Am înaintat documtaţia către consiliul local Bacău care va decide dacă acordă sau nu cele 5 zile libere solicitate de Politia Locală”, a declarat Lucian Stanciu, primar Bacău.

Cererea conducerii Poliției Locale Bacău se referă la toți angajații, chiar și la cei care fac teren sau la șoferi. Purtătoarea de cuvânt a primăriei Bacău, Andreea Negru.

„Sunt buletine de determinare diferite pentru fiecare compartiment din cadrul Poliției Locale Bacău în care se stabilește pentru fiecare compartiment care sunt condițiile vătămătoare”, a spus Andreea Negru, purtătoare de cuvânt a primăriei Bacău.

Direcţia de Sănătate Publică este de acord cu măsura, din cauza ,„riscurilor” la care sunt expuşi poliţiştii la birou. Printre acestea ar fi suprasolicitarea oaselor şi muşchilor sau infestarea cu microbi în urma verificării dosarelor. Undele electromagnetice de la aparatura folosită pot agrava și ele starea de sănătate.

Pentru moment, nu se știe numărul de angajați ai Poliției Locale care ar putea primi sporul cerut. Cert este că banii necesari pentru 5 zile suplimentare de concediu vor fi de la Consiliul Municipal, în subordinea căruia se află Poliția.

Citeste si:
Wizz Air închide baza aeriană din Bacău. Cum își pot recupera...
Wizz Air închide baza aeriană...

„Aceste buletine atestă faptul că în activitatea lor există condiții vătămătoare. Noi înaintăm cererea dumnealor către Consiliul Local care va delibera asupra oportunității acordării celor cinci zile libere”, a explicat purtătoarea de cuvânt a primăriei Bacău, Andreea Negru.

România, una dintre țările din UE cu cele mai mari sporuri la salariile bugetarilor

Există un precedent. Funcționarii din Primăria Cluj-Napoca primesc un spor de 15% pentru un presupus risc la obezitate, cauzat de statul la birou. România este printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai multe sporuri la salariile bugetarilor, fiind deseori criticată pentru asta. În anul 2020, statul a dat angajaților din sistem 25 de miliarde de lei pentru sporuri, prime, premii și alte indemnizații.

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.