Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a anunțat că pasajului Domneşti urmează să se deschidă pe 15 noiembrie. Acesta este următorul pasaj care va fi dat în folosință pe Centura Capitalei.

Se deschide Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei

Ionel Irinel Scrioșteanu a transmis că deja au început pregătirile pentru data de 15 noiembrie, atunci când pasajul Domnești va fi deschis. Oficialul a fost pe șantier și a analizat situația din prezent. Amenajările au rămas pe ultima sută de metri înainte ca șoferii să poată circula pe pasaj.

Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești. A fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna. Se află în curs de finalizare sensurile giratorii dinspre București și Domnești.”, a precizat Ionel irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a mai menționat că pe șantierul de lucru a început turnarea straturilor de uzură pentru benzile de circulație doi și trei ale Centurii București și totodată se pregătește și instalarea parapetului New Jersey.

Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București. Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe). Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului. Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere. Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.”, a mai transmis secretarul de stat.

Citeste si:
Restricţii de circulaţie în Capitală în zilele de 20, 21 și 27...
Restricţii de circulaţie în...

Pasajul Domneşti. Când au început lucrările și cât au costat

Lucrările la pasajul Domneşti au fost reîncepute în vara anului 2020, după ce timp de 2 ani acestea su fost blocate mai mereu. Ultima cauză a fost intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate de subcontractorul Tracon. Primele lucrări la pasajul Domneşti au început în 2018.

Pasajul Domneşti are o lungime de 536 de metri. Costul total al lucrărilor la pasaj s-au ridicat la 91,5 milioane de lei. Contractul de construcție al pasajului Domnești a fost semnat în 2017 și a avut un termen de finalizare de 24 de luni (proiectare şi execuţie). Pasajul Domneşti este al doilea pasaj dintre cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei.

Citeste si:
Arafat: „Posibil ca TIR-urile să nu mai circule pe anumite porţiuni...
Arafat: „Posibil ca TIR-urile...


Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.