Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că cel mai probabil că TIR-urile și mașinile de mare tonaj nu vor mai circula pe anumite porțiuni de drum din cauza ninsorii și viscolului.

Raed Arafat, despre circulația mașinilor de mare tonaj în perioada ninsorilor și viscolului

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului. Șeful DSU spune că la Buzău nu este cazul unei stări de alertă, deoarece momentan situația se află sub control.

"La Buzău, din discuţia pe care am avut-o cu prefectul nu este necesară decretarea unei stări de alertă la acest moment, sunt lucrurile în dinamică. Noi sperăm că în următoarele ore, lucrurile îşi vor reveni la normal", a spus şeful DSU, Raed Arafat.

În schimb, Raed Arafat spune că este probabil ca TIR-urile și mașinile de mare tonaj să nu mai circule pe anumite porțiuni de drum din cauza ninsorii și a viscolului.

"În cazul în care continuă viscolul, este posibil ca TIR-urile şi maşinile de tonaj mare să nu le mai lăsăm deloc să treacă pe aceste drumuri, să le oprim unde în grupuri, până se rezolvă problema, până sunt deszăpezite drumurile. Trebuie să se înţeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul, pentru că zăpada ajunge din nou pe drum", a anunţat Arafat.

Porturile de la Marea Neagră au fost închise

Sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea a fost restricționată circulația rutieră din cauza ninsorii viscolite. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum s-au impus restricții de tonaj. Porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza vântului puternic, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge continuu, îngreunâng traficul rutier.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că din cauza zăpezii viscolite circulația rutieră pe mai multe drumuri naționale a fost restricționată.

Jandarmii au pus mâna pe lopeți și deszăpezesc mașinile și TIR-urile care au rămas blocate din cauza nămeților. În cursul zilei de sâmbătă, atât echipele de salvare, cât și echipele de jandarmi au fost extrem de solicitați, condițiile meteorologice creând un haos total pe drumurile din țară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2023 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.