Sute de români din diferite domenii de activitate au ieșit în fața Guvernului și protestează. Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii şi polițiștii au cerut conducerii să le majoreze salariile şi să respecte legile care prevăd creșterea veniturilor.

Românii protestează în fața Guvernului. Românii cer majorarea salariilor

Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, polițiștii, lucrătorii tesa şi biochimiștii din sănătate, personalul aeroportuar și alți lucrători din România s-au adunat în fața Guvernului și protestează strigându-și nemulțumirile. Aceștia spun că așa nu se mai poate continua și că statul își bate joc de munca lor și nu îi apreciază corespunzător.

Oamenii protestează pentru respectarea statului de drept și a legilor adoptate de Parlament, pentru justiţie socială. De asemenea, protestatarii militează pentru a le aduce aminte Guvernului României importanţa şi necesitatea rezolvării revendicărilor sociale care au fost semnalate de mai multe ori autorităților responsabile şi competente. Protestul a fost organizat de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN.

Care sunt cerințele oamenilor care au ieșit la protest în faţa Guvernului

1. Majorarea la 3.200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023;

2. Instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional;

3. Respectarea contractelor colective de muncă și respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor adoptate de Parlamentul României:

• Legea salarizării nr. 153/2017,

• Legea privind Statutul Personalului Feroviar nr.195/07.09.2020,

Citeste si:
Ce venituri cresc în 2024: pensii, salarii profesori, primari și...
Ce venituri cresc în 2024:...

• Legea privind Statutul Personalului Silvic nr.234/09.12.2019,

• Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015,

• Legea privind industria națională de apărare nr. 232/2016,

• Legea pensiilor civile nr. 127/2019.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Decembrie 2022 - 06 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.