Un cutremur slab s-a produs duminică dimineață în România. Acesta a fost resimți în zona seismică Vrancea.

Cutremur slab în România, duminică dimineață

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentu Fizica Pământului a transmis că duminică dimineață, 23 octombrie, la ora 05:54:43 (ora locală a României), a avut loc un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la o adâncime de 82 de km în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. În urma cutremurului nu au fost înregistrare incidente sau pagube materiale.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78 km E de Brasov, 91 km NE de Ploiesti, 104 km S de Bacau, 114 km V de Galati, 115 km V de Braila, 141 km N de Bucuresti, 163 km NE de Pitesti, 184 km SV de Iasi, 192 km E de Sibiu, 206 km N de Ruse. În ultima perioadă, în România au loc tot mai multe cutremure în zona seismică Vrancea, fiind de mici intensități, însă fiind constante.

Cutremure produse în România

În luna septembrie din acest an, în România s-au produs peste 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur care s-a produs în acest an a avut loc pe data de 16 ianuarie 2022 având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter, iar anul trecut a fost înregistrat un cutremur puternic pe data de 26 mai cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România. Regiunea Vrancea are o arie limitată la curbura Munților Carpați, iar cele mai multe cutremure pornesc din zona muntoasă și subcarpatică a Curburii, în Munții Vrancei și ai Buzăului.

Citeste si:
Cinci cutremure în România, în doar două ore. Ce magnitudini au...
Cinci cutremure în România,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.