Termoenergetica București a anunțat că, în cursul nopții de marți spre miercuri, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală. Atenționările lansate de companie.

La noapte începe furnizarea căldurii în Bucureşti

Compania reaminteşte, într-un comunicat de presă, că potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici”.

„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. De asemenea, este important de reţinut că, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopţii”, se precizează în comunicat.

Retail jobs

Probele la cald se vor desfășura în așa fel încât, pe măsura ce temperatura exterioară scade, toți consumatorii să beneficieze în condiții normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

„Instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, menţionează compania.

Asociațiile de proprietari care vor amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot cere în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr.15, la secțiile de termoficare de sector ori prin e-mail, la adresa relații@cmteb.ro.

Citeste si:
Sfaturi pentru a reduce costurile la căldură în această iarnă
Sfaturi pentru a reduce...

Asociațiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalațiile interioare proprii sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Director Termoenergetica: „Sistemul e sensibil; ne așteptăm la avarii”

Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor, a completat că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil.

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii", a spus Crețu.

„În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură”, a spus directorul Termoenergetica.

Citeste si:
Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură din...
Sute de blocuri din Capitală...

Cât vor plăti bucureștenii la căldură?

Bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru factura la încălzire față de iarna trecută. Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 de lei la 350 de lei.

Astfel, dacă în sezonul rece trecut pentru o garsonieră costul cu încălzirea era în jur de 150 de lei, acum aceasta va fi aproape 350 de lei, iar pentru două camere, de pildă, va fi în jur de 700 de lei.

Temperaturile au început să scadă considerabil în ultimele nopți. Aseară, termometrele au arătat sub zero grade Celsius.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.