Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că lucrările la magistrala Grozăveşti se vor desfășura și pe parcursul iernii. Magistrala Grozăvești este o reţea de termoficare ce va deservi zona de nord a Capitalei.

Lucrările la magistrala Grozăveşti vor avea loc și iarna

Pe magistrala Grozăveşti, care reprezintă un traseu de 11 km și este compus din şapte kilometri de conducte mari şi patru kilometri racorduri, are loc proba de presiune pentru 1.000 de metri.

„În acest moment, din aceşti 11 km sunt făcuţi 2,5 km. Noutatea pentru iarna asta este că o să lucrăm şi peste iarnă, dacă nu se poate lucra la magistrală, se poate lucra pe racorduri, care sunt conductele mai mici, care se află între magistrală şi punctele termice. Deci nu reţeaua secundară, reţeaua principală, (…) care poate fi alimentată paralel cu aceste conducte provizorii”, a precizat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a mai menționat că aceasta este o parte de reţea importantă, care asigură alimentarea a 66 de blocuri din zonă și în care ani de zile au fost multiple avarii. În acest mod, zona de nord a Bucureștiului şi zona cartierului Aviaţiei vor putea fi alimentate nu numai din CET Sud, ci şi din CET Grozăveşti. Nicușor Dan a mai spus cu privire la CET Grivița, care funcționează defectuos din cauza datoriilor, că duce tratative pentru reducerea acestora.

„Aşa cum Termoenergetica are datorii către ELCEN, are datorii şi către operatorul privat şi către CET Griviţa şi pe chestiunea aceasta, la jumătatea lui noiembrie, a fost acea ordonanţă de urgenţă prin care Primăria Capitalei se poate împrumuta. Am început demersurile, în sensul că am avut o întâlnire cu băncile, după care am avut o consultare de piaţă, după care am lansat achiziţia de împrumut – asta s-a întâmplat în 29 noiembrie, data limită este 14 decembrie pentru depunerea ofertelor şi sperăm să avem versiunea preliminară de contract undeva în 16 decembrie. Până la sfârşitul anului să încasăm şi să plătim aproximativ 500.000.000 de lei. Asta va reduce considerabil datoriile pe care Termoenergetica le are către toată lumea, inclusiv către CET Griviţa”, a mai spus Nicuşor Dan.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri...
Nicușor Dan: „Aproape o mie...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.