Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis în ultimul său mesaj video că forțele armate ruse au început să pună în practică al doilea val de atacuri teroriste împotriva Ucrainei, atacând cu 28 de rachete dintre care 20 au fost interceptate. Zelenski a menționat că lucrările de restaurare se desfăşoară destul de rapid şi eficient în toată Ucraina, în ciuda inamicului.

Zelenski, despre al doilea val de atacuri cu rachete din partea rușilor

Zelenski spune că până la momentul de față, 28 de rachete au fost lansate asupra teritoriului ucrainean, dintre care 20 au fost distruse cu succes. Și dronele iraniene au fost doborâte. Liderul de la Kiev le-a mulțumit soldaților pentru lupta și curajul lor de a apăra țara de inamici.

”Până în această dimineaţă, au fost lansate 28 de rachete, dintre care 20 au fost doborâte. Mai mult de 15 drone, aproape toate fiind drone de luptă iraniene. Majoritatea au fost doborâte. Le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noştri din Forţele Aeriene, Forţele Terestre şi serviciile de informaţii implicate în apărarea împotriva acestor lovituri ruseşti”, a transmis Zelenski, în ultima sa adresare către populaţie.

Președintele ucrainean a mai menționat că lucrările de restaurare se desfăşoară destul de rapid şi eficient în întreaga ţară, pe alocuri cu mici întârzieri din cauza celor mai recente lovituri.

”Dacă nu ar fi fost loviturile de astăzi, am fi restabilit deja aprovizionarea cu energie, apă şi comunicaţii pe care teroriştii le-au afectat ieri. Iar astăzi, Rusia va reuşi un singur lucru în plus: ne va întârzia puţin recuperarea”, a maia firmat Zelenski.

Liderul de la Kiev a precizat că în zonele în care au existat distrugeri, infrastructura va fi reînnoită peste tot. În unele zone deja se construiește ceea ce soldații ruși au stricat.

”Acolo unde au existat pierderi, se construieşte deja sau se va construi. Acolo unde au existat speranţe ale inamicului, vor exista ruine ale statalităţii ruseşti. Şi le mulţumesc tuturor celor care, la nivelul lor, asigură recuperarea după atacurile teroriste”, a mai afirmat Zelenski.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Obiectivul nostru ar trebui să fie acela de a economisi un sfert din energia electrică

Zelenski a mai transmis că în majoritatea orașelor și satelor în care era vizată întreruperea electrictății și comunicației, acestea au fost deja restabilite. Iar în alte zone se lucrează pentru a o restabili cât de curând posibil. Mai sunt zone în care lucrătorii au aplicat restricții temporare pentru a menține un echilibru în sistemul energetic.

”În unele oraşe şi districte, lucrările sunt încă în curs de desfăşurare. În unele oraşe şi districte, lucrătorii din domeniul energiei aplică restricţii temporare în ceea ce priveşte furnizarea de energie, în funcţie de program - acest lucru este necesar exclusiv pentru a menţine stabilitatea sistemului energetic. Guvernul controlează toate acestea - noi încercăm să restabilim condiţiile normale cât mai repede posibil”, a mai afirmat Zelenski.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Preşedintele a ținut să le mulțumească tuturor cetățenilor care au limitat propriul consum de energie electrică în timpul orelor de vârf - de la 17:00 la 22:00. Prin acest lucru, o zecime din energia electrică din țară a fost economisită.

”Datorită conştiinciozităţii noastre, am reuşit să economisim în medie o zecime din energia din ţară, ceea ce a permis sistemului să funcţioneze mai stabil. Iar obiectivul nostru ar trebui să fie acela de a economisi un sfert din energia electrică tocmai în aceste ore de vârf. Acest lucru ar trebui făcut astăzi şi în viitorul apropiat”, a mai declarat Zelenski.

Zelenski le-a cerut ucrainenilor să nu folosească în această perioadă aparate electrice care consumă multă electricitate pentru alte ore ale zilei.

Citeste si:
Ucraina și-a recuperat încă cinci localităţi din regiunea Herson
Ucraina și-a recuperat încă...

”Nu este dificil pentru un individ şi dă un rezultat mare la scara întregii noastre ţări”, a adăugat preşeeintele ucrainean.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.