Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că scoate la licitație mai multe bunuri deținute de Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, care a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

Bunuri ale Elenei Udrea au fost scoase la licitație de ANAF

ANAF scoate la licitație două autoturisme care îi aparțin fostului politician și ministru al Turismului Elena Udrea. Este vorba despre o mașină marca Mercedes vechi de 17 ani și un Fiat 500 de 10 ani. De asemenea, ANAF a decis scoaterea la licitație a mai multor terenuri care se află în apropierea lacului Străulești.

Prin uramre, ANAF a stabilit un preț de 7.158 euro pentru autoturismul Fiat 500 și suma de 7.685 euro pentru automobilul Mercedes Benz S500. Cele șase terenuri scoase la licitație au fost evaluate la un preț de cel puțin 793.447 euro (preț care include TVA).

Agenția Națională de Administrare Fiscală recurge destul de des la scoaterea la vânzare a bunurilor mobile și imobile cu scopul de a recupera datoriile către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, dar şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosarele penale. Procedura ANAF are loc în felul următor: preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie este redus cu 25% la a doua, iar la a treia încercare mai este redus cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Udrea cere rejudecarea dosarului „Gala Bute”

Elena Udrea își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Târgşor din luna iunie, când autoritățile bulgare au decis extrădarea acesteia în România, după ce a încercat să fugă din țară pentru a scăpa de pedeapsă. Elena Udrea a apelat la rejudecarea cazului în dosarul Gala Bute, aceasta fiind ultima şansă pentru a obţine anularea pedepsei de 6 ani. Anterior, Udrea a mai încercat să scape de pedeapsă prin diferite moduri, însă fără succes.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. După pronunțarea sentinței definitive, polițiștii s-au deplasat la vila din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a o aresta, însă nu au găsit-o acasă. Astfel, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.