Compania Metrorex a anunțat că începând de luni va suplini numărul trenurilor în circulație, odată cu începerea anului universitar.

Metrorex va suplimenta numărul trebunilor în circulație de luni

Compania Metrorex a anunţat că începând de luni, 3 octombrie, vor fi introduse încă șapte trenuri noi pentru circulația pe rețeaua de metrou. Această suplinire va avea loc dată cu începerea anului universitar, deoarece se așteaptă ca și fluxul de călători să crească odată cu revenirea studenților la orele de curs.

Trenurile suplimentare vor fi folosite în special în intervalele cu vârf de trafic și anume orele 7.00-9.00 şi 17.00-19.00. Această măsură vine ca urmare a demersurilor făcute de Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, după ce s-au efectuat unele plăți către prestatorul de servicii de mentenanţă şi salubrizare cu scopul de a se îmbunătăţi condiţiile de transport în comun cu metrou, a mai precizat compania.

Nouă stații de metrou vor fi modernizate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că nouă stații de metrou din Sectorul 4 al Capitalei urmează a fi modernizate. Acest proiect este un parteneriat dintre Metrorex și Primăria Sectorului 4.

„9 stații de metrou vor fi modernizate! În baza unui protocolul semnat, astăzi, de Metrorex și Primăria Sectorului 4 vor fi derulate o serie de proiecte în comun pentru regenerarea urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 4”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Metrorex pierde finanțarea PNRR pentru magistrala de metrou M4

Metrorex ratează programul de finanțare PNRR pentru magistrala de metrou M4, tronsonul Gara de Nord - Filaret, deoarece nu va putea respecta calendarul orientativ pentru atingerea jaloanelor.

Citeste si:
12 Motive pentru a călători în Europa de Est
12 Motive pentru a călători...

„Echipa de control a constatat că va fi practic imposibil că METROREX SA să respecte calendarul orientativ pentru atingerea jaloanelor/țintelor programului de finanțare, în sensul în care nu va fi posibil ca în trimestrul 4 din anul 2022 să aibă loc semnarea contractelor pentru 50% din lucrări, prin derularea unor licitații deschise și concurențiale și prin obținerea autorizațiilor relevante.”, se arată în comunicat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 06 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.