Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Metrorex în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 vor moderniza nouă stații de metrou pe baza unui protocol. Vor fi create zone de acces pietonal rutier și vor fi amenajate spațiile interioare pentru a asigura securitatea și confortul călătorilor.

Nouă stații de metrou vor fi modernizate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că nouă stații de metrou din Sectorul 4 al Capitalei urmează a fi modernizate. Acest proiect este un parteneriat dintre Metrorex și Primăria Sectorului 4.

„9 stații de metrou vor fi modernizate! În baza unui protocolul semnat, astăzi, de Metrorex și Primăria Sectorului 4 vor fi derulate o serie de proiecte în comun pentru regenerarea urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 4”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Grindeanu a spus că este vorba despre stațiile Piața Unirii (de pe raza Sectorului 4), Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni.

„Astfel, vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier și vor fi amenajate spațiile interioare astfel încât să fie asigurat un grad crescut de siguranță și confort pentru călători. Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 sau din alte surse legal constituite, după caz. Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor”, a mai transmis Grindeanu pe Facebook.

Metrorex pierde finanțarea pentru magistrala M4

Potrivit unui raport al Corpului de Cotrol al Ministerului Transporturilor, Metrorex nu ar putea respecta calendarul orientativ pentru atingerea țintelor programului de finanțare, iar acest fapt duce la pierderea finanțării PNRR pentru magistrala M4. De asemenea, în trimestul IV din 2022 nu va fi posibil să se semneze contractele pentru 50% din lucrări.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

La începutul lunii august, Sorin Grindeanu spunea că sunt puține șanse ca magistrala de metrou M4 Gara de Nord -Filaret să respecte termenul de finalizare prevăzut pentru august 2026.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.