Peste 700 de militari din 6 țări au simulat acțiuni de luptă în poligonul militar de lângă Galați, în cadrul unui exercițiu NATO. Zeci de blindate și avioane de luptă au intrat în acțiune, iar militarii au tras mii de focuri de armă, după un scenariu. „Este parte din structura de apărare a NATO din flancul estic al Alianţei. Ne permite să ne antrenăm cu aliații pentru a atinge o operabilitate cât mai bună”, a explicat Benjamin, locotenent armata franceză.

Galați: Exercițiu NATO de amploare. Peste 700 de militari din 6 ţări au simulat acţiuni de luptă

Militarii români și străini au tras mii de focuri de armă, din tranșee sau din blindate, în poligonul din Smârdan, de lângă Galați, în cadrul unui amplu exercițiu militar NATO, gândit pentru companiile de luptă.

„O companie este o subunitate de nivel tactic având în compunere 3-5 plutoane de lupta, in total între 80 și 150 de militari. Forțele aeriene din Canada contribuie de asemenea la acest exercițiu creând oportunitate pentru integrarea acțiunilor terestre cu cele aeriene”, a transmis Constantin Paraschiv, locotenent-colonel.

În poligon au fost mai bine de 700 de soldați din România, Franța, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Polonia și Olanda. Peste 80 de mijloace tehnice au fost aduse acolo: blindate americane, portugheze, românești sau franceze, de tip amfibie.

Exercițiul din poligonul de luptă de la Smârdan, care se desfășoară anual pe teritoriul țării noastre, va dura aproape două săptămâni. Scopul principal al operațiunii este de a crește capacitatea soldaților de diferite naționalități de a colabora bine în câmpul de luptă sub comanda unui singur conducător. De această dată, americanii au condus acțiunea.

„Ne antrenăm cu aliații aici, la Smârdan. Este parte din structura de apărare a NATO din flancul estic al Alianţei. Ne permite să ne antrenăm cu aliații pentru a atinge o operabilitate cât mai bună”, a declarat Benjamin, locotenent armata franceză.

„Provocarea legată de integrare face exercițul valoros. Ne-a provocat pe noi, sistemele noastre, ne-a provocat individual în multe feluri, pe soldați și pe mine, să fim mai buni. Asta e grozav la exercițiul Justice Eagle”, a spus David Refan, căpitan armata americană, pentru Observator.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.