Premierul Nicolae Ciucă a declarat că din partea coaliției de guvernare există susținere totală în ceea ce privește majorarea salariului minim și pensiei în 2023.

Ciucă, despre creșterea salariului minim și a pensiei

Premierul Ciucă a declarat că subiectul majorării salariilor și a pensiilor a fost discutat în coaliție și există o mare șansă ca din 2023 acestea să fie majorate. Aceste două propuneri au fost susținute, însă vor fi oficiale în momentul în care se va stabili planul bugetar pe 2023.

„Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pensiile ar trebui să se majoreze cu cel puțin 10% începând de anul viitor. Acesta a menționat din nou căp este nevoie și de creșterea salariului minim la 3.000 de lei.

Miercuri, Parlamentul European a adoptat o directivă cu privire la salariile minime în UE în urma căreia țările trebuie să garanteze că salariile minime pe care le stabilesc le permit angajaților să își asigure un trai decent, luând în vedere costul vieții și nivelul general al salariilor. Directiva a fost adoptată cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 de abţineri. După ședința Coaliției, PSD a solicitat ca măsura salariului minim european să fie aplicată în România începând din 1 ianuarie 2023. Acest lucru ar însemnat o majorare a salariilor minime la aproximativ 3.000 de lei brut.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.