Doze, PET-uri sau sticle goale la schimb cu bilete de călătorie, în cadrul campaniei „România Schimbă PET-ul cu biletul”. Se va întâmpla vineri, în 65 de orașe din țară, cu ocazia săptămânii Europene a Mobilității.

Campania România schimbă PET-ul cu biletul

Locuitorii din 65 de orașe din toate județele țării vor putea călători vineri cu mijloace de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri. Deci, cine duce cinci doze, sticle sau PET-uri la automatele de colectare va primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun. Gunoaiele vor fi trimise apoi către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în alte materiale.

Proiectul „România schimbă PET-ul cu biletul" are loc în cadrul programului „Vinerea verde" care urmărește reducerea poluării și încurajează românii să lase mașinile acasă și să folosească mijloacele de transport în comun.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” a fost distinsă cu premiul Golden Award for Excellence la categoria „Comunicare de mediu” la ediția din acest an a Galei Romanian PR Award, care a avut loc în data de 25 noiembrie 2021.

Campania, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrowși Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost organizată inițial la Constanța, timp de 6 ediții. Mai târziu, a fost extinsă la nivel național, sub forma unei Caravane, care a ajuns în acest an în Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați și Sibiu, mobilizând în total 6.078 de persoane care au participat la campanie.

Locuitorii orașelor s-au mobilizat exemplar și au colectat 2.645 kg deșeuri, oferind un răspuns pozitiv și contribuind la dezvoltarea unor orașe mai curate și a un mediu mai sănătos, prin implicare și responsabilitate.

Extinderea campaniei a fost posibilă deoarece, începând cu 1 septembrie 2021, toate magazinele Kaufland din țară dispun de infrastructuri de colectare a deșeurilor de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

Citeste si:
Cum să scrii un bilet de mulțumire elegant
Cum să scrii un bilet de...

Kaufland, primul retailer din România cu o rețea de automate de reciclare peste tot în țară

Astfel, Kaufland a devenit primul retailer din țara noastră care a oferit o rețea de automate de reciclare în toate orașele. Mai mult, în cadrul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității”, Kaufland recompensează toți clienții care vor adopta un comportament ecologic.

Mai exact, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 30% reducere, pentru o anumită categorie de produse care se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.