Magazinele Kaufland au decis să retragă din comerț sucul de mere și vișine ”Vreau din România”, după ce acestuia i s-a depistat o valoare mai mare decât cea admisă pentru patulină. Clienții care au procurat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze.

Produs toxic în magazinele Kaufland

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că produsul alimentar este retras din vânzare după ce s-au descoperit nereguli.

”Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs. În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.”, a anunțat ANSVSA.

Persoanele care au procurat acest produs alimentar, cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugate să nu consume sucul.

Ce este patulina

De asemenea, aceștia se pot prezenta la orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi banii înapoi, indiferent dacă aceștia dețin sau nu bon fiscal.

„Această avertizare se adresează exclusiv produsului „Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL.Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată”, a mai transmis ANSVSA.

Patulina este un compus organic clasificat ca polietidă. Este o pulbere albă solubilă în apă acidă și în solvenți organici. Este o lactonă care este termică, deci nu este distrusă prin pasteurizare sau denaturare termică. Cu toate acestea, stabilitatea după fermentare este diminuată.

Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.