Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Capul bisericesc a subliniat că fostul suveran britanic „a fost un prieten constant al poporului român și îndeosebi al Bisericii Ortodoxe Române”.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria.

Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult", se arată în mesajul transmis de Întâistătătorul BOR Regelui Charles al III-lea.

Patriarhul aminteşte că, „în acelaşi timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român şi, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste".

„În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire şi apreciere a Majestăţii Voastre pentru ţara şi poporul nostru.

În aceste momente de mare întristare şi durere pentru Familia Regală Britanică şi pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi. Veşnica ei pomenire din neam în neam!", a transmis Patriarhul Daniel.

Regina Elisabeta a II-a a murit în Castelul Balmoral din Scoția

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după ce în cursul zilei de miercuri starea sa de sănătate s-a deteriorat vizibil. Suverana s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția, unde se afla sub supraveghere medicală. Ultimele clipe de viață le-a petrecut în liniște, alături de familie. Fiul ei, prințul Charles, va urca acum la tron.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Ultima apariție publică a Reginei a fost în data de 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Atunci, Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbea în fața camerelor. Reuters a prezentat câteva aspecte ale vieții de zi cu zi care vor fi diferite de acum în Regatul Unit.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.