Metrorex a anunțat că timpul de așteptare a trenurilor s-a redus.

Timpul de așteptare a metroului s-a redus

Metrorex a anunțat că circulația trenurilor de metrou la orele de vârf de trafic se va desfășura în felul următor:


  • Magistrala 1: 7 –8 minute

  • Magistrala 2: 4 minute

  • Magistrala 3:7-8 minute

  • Magistrala 4: 7 minute

  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

Totodată activităţile de curăţenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanţă şi salubritate”, precizează Metrorex.

Timpii de așteptare au fost reduși după ce au fost adăugate mai multe trenuri în circulație și pentru că de săptămâna viitoare elevii revin la cursuri, iar fluxul de călători va fi unul considerabil mai mare.

Viteză de circulație redusă între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei

Anterior, ganiturile de metrou care circulau pe magistrala 2, Berceni-Pipera, au redus viteza de circulație la 5 km/h între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. Această limitare de viteză s-a aplicat din cauza unor lucrări de infrastructură în subteran. Noua limită de viteză a intrat în vigoare marţi, 23 august, şi va fi menţinută până pe data de 3 septembire.

„Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m.

Grindeanu vrea să concedieze întreaga conducere Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că până la finalul anului conducerea Metrorex va fi concediată. Acesta este decis să aleagă un nou director general, cât și un nou Consiliu de Administrație la Metrorex. Ministrul Transporturilor acuză conducerea Metrorex că nu își onorează obligațiunile de serviciu.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.