Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că va face schimbări radicale în conducerea Metrorex. Acesta a declarat că până la sfârșitul anului compania va avea un nou director general, dar și un nou Consiliu de Administrație. Grindeanu a acuzat conducerea Metrorex ca fiind cea răspunzătoare pentru numărul tot mai mic de garnituri scoase pe traseu.

Grindeanu va concedia conducerea Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că până la finalulanului conducerea Metrorex va fi concediată. Acesta este decis să aleagă un nou director general, cât și un nou Consiliu de Administrație la Metrorex. Ministrul Transporturilor acuză conducerea Metrorex că nu își onorează obligațiunile de serviciu.

Ministrul a declarat, miercuri, la Timișoara, că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație se fac vinovați pentru faptul că tot mai puține garnituri sunt scoase pe traseu, în această perioadă. Grindeanu s-a arătat indignat de problemele cu care se confruntă compania deoarece conducerea nu întreprinde nimic pentru a soluționa această situație.

"Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele. Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali", a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai menționat că nu i se pare normal ca Metrorex să fie subvenţionată din banii tuturor românilor. Grindeanu este hotărât să facă schimbări radicale în conducerea companiei de transport Metrorex și speră ca noua conducere să țină cont de remarcile sale.

"De ce ar fi de acord un timişorean să subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti sau un clujean sau un ieşean? Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aştept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administraţie să îşi asume tot ce am spus eu", a mai subliniat Grindeanu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.