Vânzările caloriferelor electrice și boilerelor au crescut de 4 ori comparativ cu anul trecut, dat fiind că oamenii se tem că la iarnă nu vor avea căldură și apă caldă din cauza problemelor pe care le au companiile de termoficare.

Au crescut de 4 ori vânzările caloriferelor electrice și boilerelor

Pentru a nu depinde de companiile de termoficare la iarnă, tot mai mulți români își cumpără calorifere electrice. În perioada iunie-august 2022, vânzările au fost de 4 ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Sunt foarte mulţi clienţi care sunt dornici să-şi achiziţioneze aceste produse pentru incălzire. Ne aşteptăm ca septembrie să fie o lună foarte bună pentru partea asta”, a declarat Daniel Apostol, reprezentant magazin, pentru Observator.

În această perioadă, și rafturile cu boilere se golesc în fiecare zi. Prețul unui astfel de produs pornește de la 600 de lei și poate ajunge la peste 1.700 de lei, în funcție de capacitate și opțiuni. Lipsa apei calde din marile orașe a dus la această situație.

În fiecare an, în România se vând aproape 220.000 de aparate folosite pentru încălzit, de la radiatoare și convectoare, la pături electrice și calorifere electrice. Specialiștii afirmă însă că folosirea unor astfel de dispozitive înseamnă facturi mai mari la energie electrică.

„Eficienţa totală este mai mică decât dacă un consumator casnic îşi incalzeste casa direct prin energie electrica cu radiatoare decat dacă ar face-o cu centrale termice de apartament. Şi pretul curentului electric este mai mare”, a explicat Mihnea Cătuți, expert energie.

„Dacă ai un calorifer pe care îl bagi in priză sau îl scoți, putem face practic acelaşi lucru şi cu centrala termică pe care o ai pe gaze naturale”, a completat acesta.

Citeste si:
Factureaza.ro - Automatizarea necesară pentru afacerea ta
Factureaza.ro - Automatizarea...

În Capitală sunt aproximativ 1,2 milioane de oameni care depind de agentul termic furnizat de companiile de termoficare. Un calorifer electric se vinde cu un preț cuprins între 200 și 1.000 de lei, în funcție de opțiuni. De altfel, iarna, care se apropie cu pași repezi, i-a speriat și pe germani. În primele 6 luni ale acestui an, au fost vândute peste 600.000 de aparate pentru încălzit, cu o creștere de 35% față de anul trecut.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.