70 de români au luat țeapă de la o agenție de turism, în perioada vacanței. Imediat ce avionul a decolat, patronul a anunțat pe rețelele de socializare că este în incapacitate de plată. Prin urmare, oamenii care au plătit mii de euro s-au trezit în aeroportul din Turcia fără cazare și zbor de întoarcere.

Țeapa luată de 70 de români în Turcia de la o agenție de turism. Reacția patronului

Aproximativ 70 de turişti români care şi-au cumpărat o vacanţă în Turcia de la agenţia de turism Soley Tour au rămas acum blocaţi în Antalya, nevoiți să găsească o alternativă pentru a se întoarce în România. Agenția nu a mai avut bani să le plătească drumul spre casă.

Pentru a-i aduce înapoi pe meleagurile natale, celelalte agenții de turism s-au mobilizat și au oferit zboruri gratuite celor afectați, iar Ministerul Turismului a luat legătura cu Consulatul.

„Agenţia pune la dispoziţie acestora zboruri de repatriere din Antalya către Bucureşti”, a declarat Ramona Tamaș, agenție de turism, pentru Observator.

„Practic, partea de întoarcere în România este rezolvată fără cost. Am apelat la colegii noştri din ANAT şi fiecare a dat câte locuri a putut astfel încât să îi repatriem pe toţi”, a explicat Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

„Numai 3 familii au apelat la Consulat, două ieri şi una azi. Cele două familii s-au întors astăzi acasă. A treia familie avea bani să îşi plătească serviciile şi se interesau cum pot să-şi recupereze banii de la agenţie”, a transmis Tudorița Lungu, secretar de stat.

Au fost demarate controale la agenție. „Nu ne răspunde nimeni”

„Ce am descoperit... că nu ne răspunde nimeni. La sediul social nu era nimeni, la sediul agenţiei nu era nimeni, la telefon nu răspundea nimeni”, a spus Tudorița Lungu, secretar de stat Ministerul Turismului.

„Eu sunt în Turcia, mă întorc miercuri dimineaţă. Am venit cu speranţa că poate rezolv înainte să se întâmple ce se întâmplă.

Veniturile nu acopereau cheltuielile şi contextul de aşa natură nu am mai putut onora rezervările. Ştiţi că petrolul se mai scumpeşte şi este un flux… ăsta e un motiv. (....) Eu nu pot să despăgubesc. Tot ce am avut am băgat acolo”, Erdinc Adali, patron agenție de turism.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Soley Tour se află în incapacitate de plată. Autoritățile asigură că românii își vor recupera banii

Singura variantă ar fi intrarea în insolvență și fondul de garantare din partea statului. Tudorița Lungu, secretar de stat Ministerul Turismului, asigură că românii care și-au plătit sejurul își vor recupera banii.

„Nu avem vreo îngrijorare că românii care şi-au plătit sejurul nu au de unde să-şi recupereze sumele. Se înscriu la masa credală păgubiţii şi apelează la această formă de garantare”, a afirmat oficialul.

La câteva ore de la incident, după postarea anunțului patronului, agenția încă promova sejururi. Acum, însă, pagina de Facebook a fost ștearsă. Soley Tour vindea vacanțe numai la hoteluri de lux cu patru și cinci stele.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.