Un zbor cu balonul este o experiență de neuitat care nu poate fi comparată cu nicio altă experiență. Este cu totul altceva decât zborul cu avionul, întrucât călătoria cu balonul este însoțită de peisaje minunate, emoții de nedescris și cele mai frumoase răsărituri și apusuri. Așa că rămâne de aflat răspunsul la întrebarea „unde este cel mai bun loc pentru a decide asupra unor astfel de experiențe?” și nu mai aștepta - vederi panoramice te așteaptă în multe părți ale lumii!

Cele mai bune destinații pentru o călătorie cu balonul de aer cald

Dacă an de an ai ales o vacanta Grecia, atunci poate a venit vremea ca acum să alegi ceva diferit. Este imposibil să nu fii de acord cu afirmația că o experiență de vacanță uimitoare necesită o locație inedită. Despre ce este vorba?


  • Cappadocia este una dintre cele mai faimoase regiuni din Turcia. Această locație este renumită pentru priveliștile sale uluitoare care apar pe rețelele sociale și blogurile de călătorie în fiecare an. Din perspectiva balonului, poți vedea peisajul și minunatele clădiri construite pe stânci.


  • Emiratele Arabe Unite este o altă țară în care zborurile cu balonul sunt incredibil de populare. Nu este absolut nimic ciudat în asta - la doar o oră de mers cu mașina de Dubai, te poți bucura de o vedere panoramică asupra oazelor, deșertului și animalelor din mediul lor natural. Prin urmare, nu rata această experiență la următorul city break Dubai.


  • Banga, Birmania este un loc greu de ajuns. Este o țară situată în Asia de Sud-Est, lângă Thailanda. Deși nu este foarte populară în rândul turiștilor români, cu siguranță merită să mergi acolo - printre altele, datorită miilor de temple frumoase care arată minunat din balonul cu aer cald.


  • Luxor, Egipt este o destinație la care se ajunge relativ ușor. Plimbările cu balonul sunt incredibil de populare acolo - în timpul călătoriei poți admira nu numai peisaje deșertice, ci și temple frumoase și uimitoarea vale a Nilului.


  • Albuquerque din SUA poate fi numit, fără îndoială, patria baloanelor - aici are loc festivalul anual din octombrie al acestor mijloace de transport neobișnuite. Este cel mai mare eveniment de acest tip din lume, în cadrul căruia le poți admira zborul de la sol sau poți decide să călătorești.

    Citeste si:
    Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
    Richard Browning,...



Cum are loc zborul cu balonul?

Zborul cu balonul este una dintre acele experiențe care te pot surprinde. Dar nu este nevoie să îți faci griji - călătoria are loc doar atunci când condițiile meteo sunt verificate și adecvate. Un pilot calificat este responsabil pentru siguranța pasagerilor. Asamblarea coșului, a baldachinului și a arzătoarelor se realizează sub supravegherea unei echipe cu experiență, luându-se toate măsurile de precauție. Călătoria durează, de obicei, aproximativ o oră, iar la cererea specială a pasagerilor, se pot experimenta atracții suplimentare.

Această experiență de neuitat este o mare atracție în timpul unei vacanțe în străinătate și îți va permite să vezi lumea dintr-o perspectivă puțin diferită.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.