Cu ocazia minivacanței de Sfânta Maria, românii au decis să se relaxeze pe litoralul românesc al Mării Negre. Peste 200.000 de turiști au luat cu asalt plajele și stațiunile în acest weekend, fiind unul dintre cele mai aglomerate. Hotelurile și pensiunile sunt ocupate la capacitate maximă în acest weekend.

Românii își petrec minivacanța de Sfânta Maria pe litoralul românesc

Minivacanța de Sfânta Maria și în acest an îi aduce pe români la mare. Acesta pare a fi cel mai aglomerat weekend din acest sezon, în jur de 200.000 de persoane au venit în stațiunile de la Marea Neagră pentru a profita de 3 zile libere.

În hotelurile de pe litoralul românesc nu mai sunt locuri libere încă de la finalul acestei săptămâni. Meteorologii transmit că în următoarele zile vremea va fi una cu soare, iar salvamarii anunță că valurile și curenții s-au potolit, lucru ce le permite turiștilor să se bucure din plin de mare, însă le este recomandat în continuare să ținî cont de atenționările salvamarilor.

Plaja din Costineşti este una dintre cele mai aglomerate dintre toate, pe lângă plajele de la Eforie Sud şi Eforie Nord. Și în stațiunea de la Mamaia s-au înregistrat un număr mare de turiști care își vor petrece minivacanța de Sfânta Maria. Totodată, prețurile din stațiunile de la Marea Neagră au mai scăzut, lucru de care românii profită din plin.În weekend, mercurul din termometre va trece de 30 de grade Celsius și vor fi prezente și adieri ale brizei marine.

Minivacanță de Sfânta Maria

Luni, 15 august 2022, este declarată zi liberă legală astfel încât se sărbătorește Sfânta Maria. Pentru că ziua de 15 august pică luni, împreună cu cele 2 zile de weekend se formează o minivacanță de 3 zile pentru români. Excepție de la regulă fac persoanele care activează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică.

Aplicație SEA STATUS pentru turiștii care se odihnesc pe litoralul Mării Negre

Primăria municipiului Constanţa face un apel la turiștii care se odihnesc pe litoral să țină cont de îndrumările și atenționările salvamarilor. În ultima perioadă, valurile mării sunt tot mai puternice și mai zbuciumate. Pentru o mai bună informare despre situația pe litoral și îndrumările ale salvamarilor a fost creată aplicația mobilă SEA STATUS.

Citeste si:
Programul „Litoralul pentru toți” în extra-sezon
Programul „Litoralul pentru...

„Marea Neagră e frumoasă, dar extrem de periculoasă. De aceea, atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ţinem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, transmit reprezentanţii administraţiei locale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.